04 juli 2009

De Asus EeePC, een jaar later

Vorig jaar nam ik hem als enige computer mee op zomervakantie (en moest dus af en toe die van mijn zoon lenen), die leuke kleine Asus EeePC 701. Daarna raakte hij toch al snel naar de achtergrond (lees de trapkast) omdat ik links en rechts werd ingehaald door prachtige nieuwe modellen met meer geheugen, een groter toetsenbord, een echte harde schijf en een groter beeldscherm met meer pixels. Na een paar maanden niet gebruiken merk ik dat de accu er bepaald niet beter op is geworden. Toch haalde ik hem vorige week weer eens tevoorschijn om een ander OS uit te proberen vanaf USB stick.
Vandaag kreeg ik een uitnodiging om Jolicloud te installeren, ook nu weer eenvoudig vanaf USB stick. Het is eigenlijk gewoon een Ubuntu distributie met een mooie schil eroverheen voor ultiem gebruiksgemak.
Het is een alpha versie dus het kan dus alleen maar beter worden. Toch ziet het er nu al heel aardig uit! Zo zit ik nu dus weer op m'n kleine Asus te werken met de Scribefire add-on voor Firefox. Toch denk ik dat dit jaar weer een "gewoon" notebook meegaat op vakantie...
Hoe dan ook, dit bericht is natuurlijk vooral bedoeld voor mezelf om te zien of Scribefire goed geconfigureerd is.

2 opmerkingen:

 1. Je kunt natuurlijk overwegen om geen laptop mee te nemen, de telefoon uit te zetten (een keer per dag even aanzetten voor eventuele familie-alarm en sms-jes) en echt vakantie nemen.
  Maar alle gekheid op een stokje, ik zweer al jaren bij een 12 inch apparaat met wat meer capaciteiten en een flinke accu. Daar kun je alles mee wat je ook kunt op een desktop.

  Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een jaar later. Wat me niet duidelijk wordt (ik heb geen ervaring met de Asus EEE), gebruik je hem niet omdat hij niet zo heel prettig is om mee te werken, of omdat je betere alternatieven voorhanden had?

  Stel je had geen alternatieven eenvoudig voorhanden, was je dan actief op zoek gegaan naar een alternatief?

  Ik zit zelf ook wel eens te kijken voor de asus via marktplaats, maar misschien toch slimmer om iets meer te investeren ;)

  BeantwoordenVerwijderen