08 oktober 2009

Wat een vacatures!

Via wat tweets op twitter kwam ik terecht op over.kennisnet.nl/werken/vacatures

Programmamanager MBO
Heb jij een visie op de toekomst van het MBO onderwijs en de rol van ict daarbij? Wil je een bijdrage leveren aan de strategische koers van Kennisnet binnen de sector MBO? Solliciteer dan naar de functie van Programmamanager MBO.

Productmanager Video
Ben jij in staat om een vraag of behoefte op ict gebied vanuit het onderwijs te vertalen naar een concrete dienst? Ben jij een gedreven en enthousiaste professional die het leuk vindt om verschillende internet technieken te combineren tot een nieuw product en hier de lifecycle van te bewaken? Solliciteer dan naar de functie van Productmanager Video.

Productmanager Special Products
Ben jij een gedreven en enthousiaste professional die het leuk vindt om verschillende internet technieken te combineren tot een nieuw product en hier de lifecycle van te bewaken? Solliciteer dan naar de functie van Productmanager Special Products.

Communicatieadviseur
Welke (nieuwe) media zetten we in om docenten en managers in het onderwijs te bereiken? Op welke wijze dragen wij door middel van onze communicatie-uitingen optimaal bij aan de organisatiedoelstellingen van de organisatie? Wil jij met deze vraagstukken aan de slag bij Kennisnet? Solliciteer dan naar de functie van Communicatieadviseur.

Senior Relatiemanager MBO
Ben jij een ervaren relatiemanager die het middelbaar beroepsonderwijs goed kent? En begrijpt welke rol ict kan spelen in de instelling? Ben jij de gesprekspartner voor onderwijs, innovatie en ict managers? Ben jij in staat om nieuwe relaties met instellingen te leggen en bestaande relaties te versterken? Solliciteer dan naar de functie van Senior Relatiemanager MBO.

Wat een leuke vacatures zitten daar toch tussen! Niet dat ik op zoek ben naar wat anders hoor, maar stel dat één van die jobs mij wel wat zou lijken, dan kan ik het op voorhand wel schudden! Ik woon gewoon veel te ver weg en weet dat Kennisnet haar werknemers niet toestaat om vanuit huis te werken. Ook woon-werkverkeer wordt je geacht in eigen tijd te doen volgens mij.
Daarmee zijn bovenstaande vacatures dus eigenlijk alleen interessant voor mensen die in een redelijke straal rond Zoetermeer wonen.

Ik vind dat een landelijk opererende instelling zou moeten kunnen putten uit een landelijk aanbod waarmee tegelijkertijd alle hoeken van het land vertegenwoordigd worden. Volgens mij werken er bij Kennisnet wel 100 mensen. Waarom niet wat dependances strategisch verdeeld over wat provincies? Bijvoorbeeld een kantoor in Zwolle en Nijmegen zou al veel helpen. Makkelijk voor vergaderingen en zo. Op die locaties een Cisco videoconferencing ruimte en je kunt vergaderen met de bobo's uit Zoetermeer indien nodig of gewenst. En past een ontmoedigingsbeleid ten aanzien van thuiswerken nog wel in deze tijd, juist voor zo'n instelling?
Prediken we in het onderwijs niet any place, anytime en anywhere? Waarom zou dat dan niet voor een organisatie als Kennisnet kunnen gelden?

Toine, ik weet dat je dit leest! Krijg ik een reactie van je? Ik beloof hem niet te publiceren als je dat niet wilt...

6 opmerkingen:

 1. Beste Toine, ook ik heb er al eens iets over gevonden http://www.karinblogt.nl/?p=1945 de oubollige sollicitatieprocedure, de veel te hoge opleidingseisen (WO???). Bel Willem nou gewoon eens?
  Een netwerkorganisatie als Kennisnet zou moeten putten uit hun eigen vrienden en bijvoorbeeld (ex)Ambassadeurs netwerk. Jullie moeten roepen naar de toppers: Wij willen je erbij hebben!
  Mensen die met de poten in de modder kunnen staan, de taal spreken, een NAAM hebben, een netwerk hebben. Willem kan er toch niets aan doen dat Kennisnet in de never nooit bereikbare filerijke omgeving van Zoetermeer is gaan zitten? enne ik beloof je dat ik ook niet publiceer als je dat niet wilt...
  Er zijn echt goede mensen in MBO land die Kennisnet kunnen versterken en onderwijs 100% voorop stellen.
  Dus Toine: niet lullen maar poetsen....heb een setje namen voor je, anytime, anyplace anywhere!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb 3,5 jaar voor Kennisnet gewerkt als projectbegeleider maar het reizen breekt je op.
  De vermelde functies uitoefenen vanuit Drente of Nijmegen is niet te doen (5 uur per dag). Je moet toch veel aanwezig zijn of zaken af stemmen met collega's en andere disciplines.
  Toch blijft het wel een uitdagende club met alle gewenste kennis en kunde op een plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En van tele-/thuis-werken hebben ze nog niet gehoord begreep ik toen ik er solliciteerde. Was ook niet mogelijk / bespreekbaar destijds (circa 2,5, 3 jaat terug). Vind en vond ik bizar voor een club die innovatie moet ondersteunen. Nee, dat reizen is echt niets als je vanuit Limburg moet komen / gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Any place, anytime en anywhere.
  Zoetermeer: some places are more 'any' then others?
  ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Willem,
  Een interessante blog van je. Wil graag een keer met je erover doorpraten want ik denk dat we er toch een goed verhaal bij hebben. En blijkbaar (gezien de grote betrokkenheid van onze medewerkers) hebben we dusdanige arbeidsvoorwaarden dat er meer dan voldoende motivatie is om bij Kennisnet te werken. Zullen we een keer een kop koffie drinken? Heb gezien dat Zoetermeer-Zwolle 142 km is. Halverwege is 71 km. Als we nou in Amersfoort afspreken. Dat is vanaf Zoetermeer 78.8 km. Dan hoef jij net iets minder te reizen dan ik. Deal?
  Groet, Toine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad bijzonder maar niet uniek: steeds meer trends lijken zich te richten op afstandswerken, maar ik hoor bij vrij veel bedrijven dat de top moeite heeft met het concept, en negatieve ervaringen (die er vast zullen zijn) de bovenhand laten voeren.
  Er moet dus ook iets gebeuren aan delen van GOEDE ervaringen, en begeleiding van managers (hoe geef ik leiding aan een afstandswerker --> dat is moeilijk genoeg)

  Nu denk ik dat bij kennisnet juist spreiding goed zou zijn, anders blijft ervaring en uitvoering met name hangen in de (ruime) randstad. Wie gaat er naar de Waddeneilanden, of naar Uithuizen om uit te leggen hoe belangrijk het is multimediaal onderwijs (voorbeeld) te kunnen genieten.

  (overigens ben ik zo iemand die beschikbaar is om handen uit de mouwen te steken maar dan enkel in Noord-Nederland (daar waar ook vrouw en kinderen wonen en ga met liefde regelmatig naar de wadden :-)

  BeantwoordenVerwijderen