06 november 2009

CvI nieuws van de Educause


Deze week was de Educause Conference in Denver en natuurlijk waren daar ook de nodige Nederlanders. Een groep die mee is gegaan met de reis die Surf Foundation organiseerde, een groep die is meegegaan met de reis die het Consortium voor innovatie organiseerde en dan nog de nodige Nederlanders die gewoon op eigen gelegenheid zijn gegaan.
Vorige jaren stuurde Surf wiki coaches en bloggers mee en werden bijbehorende sites daarvoor ingericht. Dit jaar is daar kennelijk op bezuinigd, want zelfs in de Surf nieuwsbrief wordt niet gerept over de Educause. Jammer dat we dat stukje kennisdeling moeten missen (of zie ik iets heel erg over het hoofd?)

Gelukkig is er voor de studiereis van het CvI een weblog ingericht die de afgelopen week meer dan goed gevuld is door de deelnemers, en nog steeds stromen er nieuwe berichten binnen!
Maaike Stam en Ellen Elemans hebben zich ontpopt als echte blogtijgers, maar ook anderen zoals Marieke Jas en Ferdi van Engelen van ROC Leiden, Karin Hendrich van ROC Rivor en Kees de Brouwer, ROC van Amsterdam delen via het weblog hun ervaringen.
Zo komt de kennisdeling al op gang terwijl zij de (lange) reis naar huis nog moeten aanvaarden.
De geplaatste berichten staan vol indrukken, ervaringen en links naar presentaties. Ook de foto's die gemaakt zijn staan online.
Al met al voor mij het bewijs dat een weblog nog altijd een prima platform voor kennisdeling kan zijn en nog lang niet op z'n retour is!

Neem de tijd om wat berichten door te lezen en je bent gelijk weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Onderwijs en ICT.

1 opmerking:

  1. Willem, er is wel een surfgroep-omgeving ingericht voor de Edutrip 2009.
    Zie https://www.surfgroepen.nl/sites/edutrip2009/default.aspx. Allemaal wat minder fancy en levendig dan vorig jaar, dat wel.
    Overigens mee gekregen dat surfgroepen.nl afgebouwd gaat worden? http://twitter.com/wfvanvalkenburg/statuses/5456585602. Laat ik maar zeggen dat ik daar wel blij mee ben.... :-)

    BeantwoordenVerwijderen