29 november 2009

Een leuke taalopdracht

tweetcloud @trendmatcherMaak een zin waarin zoveel mogelijk van de volgende woorden gebruikt worden:

woorden: (gesorteerd op meest gebruikte)
skoolmate maar niet voor daar live mooi weer naar geen helikon edutech hoor jullie toch andere heeft meer vers geplaatst leuk nieuwe alleen leuke maken mijn moet weet zijn krijg stap mensen onder waar dingen fons geluid trein hebben tijd laten mooie kijken beetje veel kennisnet microfoon natuurlijk prachtige zelf gelijk docenten staat heel sinterklaas download lijkt overal zullen gelukkig computer

Bovenstaande woorden zijn gegenereerd door Tweetcloud:
"Tweet Cloud is a service that lets you generate a cool looking cloud of the words your tweets mostly contain."

Daarbij kun je kiezen uit een dag, een week, een maand, 3 maanden, 6 maanden en een jaar.

De laatste week heb ik dus kennelijk veel over de SkoolMate getwitterd.
Wel baal ik ervan dat het tweede en derde meest gebruikte woord van mij maar en niet is. Dat duidt op een "Ja maar" mentaliteit en dat had ik van mezelf niet verwacht. Vanaf nu dus proberen om geen niet meer te zeggen!
Zie ook: niet, maar, voor :-)

1 opmerking:

  1. Daar gaat Sinterklaas zelf, op weg van het prachtige Kennisnet naar Edutech, zijn Skoolmate (heel vers!) heeft hij onder zijn arm; gelukkig is het mooi weer voor leuke nieuwe dingen! Docenten vanaf Helikon en overal kijken graag naar Sinterklaas, maar zullen de microfoon van zijn computer toch maar niet gelijk live gebruiken, dat maakt een beetje veel geluid natuurlijk en dat is naar voor andere mensen in de trein, zo lijkt het Fons. Wel laten ze een mooie download voor hem maken, hoor. “Waar hebben jullie mijn stap eh… staf geplaatst?”, zo moet die een tijd lang gaan heten. Die staat dan alleen op Trendmatchers blog, zoals dat moet, onder “ik krijg geen woorden meer”, leuk he?

    BeantwoordenVerwijderen