21 december 2009

iPhone + boek = PhoneBook

Mobile Art Lab uit Japan heeft een interessant nieuw concept ontwikkeld waarbij een iPhone gecombineerd wordt met een (prenten)boek.
Bekijk het filmpje en je snapt gelijk hoe het werkt. Leuk voor kleine kinderen, maar wellicht is het concept verder uit te werken voor lesmateriaal? Zou een nieuwe kijk kunnen geven op gratis lesboeken!Met dank aan Michiel Masselink voor de link!

4 opmerkingen:

 1. Als je dit leuk vind, dan vind je de Flips boeken voor de DS waarschijnlijk ook wel leuk Willem: http://bibliotheek20.ning.com/profiles/blogs/flips-de-nds-als-ereader-voor.

  Op mijn bibliotheek 2.0 blog staan overigens wel een aantal andere leuke nieuwe vormen van lezen en gebruikt van computers in de bibliotheek die ook voor het onderwijs interessant kunnen zijn http://bibliotheek20.ning.com/profiles/blog/list?user=timonnl

  Bekijk de filmpjes van project Natal en Milo maar eens. Volgens mij een geweldige toepassing voor rollenspelen in het onderwijs http://bibliotheek20.ning.com/profiles/blogs/project-natal-milo-en-de.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een vondst!
  Ik ben echt benieuwd hoe op dit idee door-geborduurd gaat worden.


  N.B. Ik zag het filmpje al eerder bij Pierre @ http://www.gorissen.info/Pierre/item/2009/11/17/fantastisch-telefoonboek-voor-kinderen .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zag het bericht het eerst in November op http://www.mobielnieuwsnet.nl/?p=8074

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had een tijd geleden ook al gepost op mn blog. Toen stond ie op Bright.nl

  Hijs fijn inderdaad! Ik wil zoiets ook wel eens maken voor mijn kleine neefje. :-)

  BeantwoordenVerwijderen