20 februari 2010

Nu nog harde muismatten

USB hubs
In mijn voorbereiding voor de presentaties op de IPON kom ik steeds een stapje verder met mijn Microsoft Mouse Mischief experiment.
Gisteren kwam bij Norrod de Sweex 10 poorts usb hub mét eigen voeding binnen, met korting aangeschaft voor € 17,00. Die eigen voeding is belangrijk omdat de muizen anders allemaal hun stroom trekken van die ene usb poort op m'n notebook en dat lijkt me niet goed. Die Sweex hub heeft aan weerszijden 4 aansluitingen en bovenop ook nog twee.
Je ziet inderdaad de Skoolmate want die ga ik natuurlijk gebruiken. Zoals je ziet heb ik er nu wel voor het gemak een toetsenbord, muis en monitor op aangesloten. Op de foto zie je verder 5 hubs die ik (te leen) heb gekregen (bedankt daarvoor!) en nog een oude die ik zelf had. Op deze manier kan ik nu dus in totaal de 25 muizen aansluiten die met Mouse Mischief moeten kunnen samenwerken! Als het goed is krijg ik van Microsoft nog een aantal draadloze muizen en ik ben benieuwd of al die zendertjes elkaar niet in de weg gaan zitten.

Teach32
De 10 poorts hub is met de Skoolmate verbonden via een usb verlengsnoer van drie meter. Op die manier kan ik wat afstand houden van de gebruikers. Inmiddels heeft Teach32 me echter aangeboden gebruik te maken van hun mooie draadloze oplossing. Dat betekent dat het bereik in het beurstheater op de IPON nog groter kan worden.

Harde muismatten
Wat ik me nu wel realiseer is dat de deelnemers gewoon op een stoel zitten zonder tafel en hoe bedien je dan makkelijk een muis? Daarom ben ik nu nog op zoek naar 25 harde muismatten, dus met een harde onderlaag van stevig karton of plastic. Weet niet eens of die wel bestaan maar de eerste sponsor die zich aandient mag ze leveren waarbij het mij dan niet uitmaakt wat erop staat! Ook kan ik voor dit project nog een aantal muizen gebruiken...

Het lijkt al met al een heel gedoe, maar dat valt erg mee. Mijn enige investering tot nu toe is dus die Sweex hub geweest. Muizen kun je regelen en meer heb je dus niet nodig om in je klas een opstelling te maken rond een monitor en een pc die is uitgerust met Microsoft Mouse Mischief. Maak een leuke Powerpoint presentatie met quizvragen en je kunt je leerlingen er zo mee aan het werk zetten.

Op de IPON zal ik laten zien hoe makkelijk dat gaat. Eerst in een lange presentatie waarbij ook stemmen via Twitter, een website en mobiel getoond wordt en daarna natuurlijk op de TeachMeetNL IPON 2010, dus tot dan!

2 opmerkingen:

 1. Ik verheug me er nu al op! Ik ben er bij op 10 maart.
  Jos Fleuren (Handingen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Willem,

  Net als Jos verheug ik me erg op je demonstratie. Voor die muismatten kan natuurlijk elk hard plat voorwerp gebruikt worden. Bv. de bovenkant van een gesloten laptopje, die zullen er vast in voldoende aantallen aanwezig zijn. Ik zie je de 10e.

  Groetjes,
  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen