10 februari 2010

Overkill aan ict-beurzen?

Vandaag was ook ik op de Onderwijs en ICT beurs in Utrecht.
In vrijwel ieder gesprek dat ik voerde, zowel met bezoekers als met standhouders, kwam het wel aan de orde: Weet jij wat het verschil is tussen deze beurs en de IPON van de volgende maand?

Ik niet!

Standhouders zijn niet blij: Ze moeten een keuze maken voor óf deze beurs óf de IPON óf het kost ze gewoon heel veel geld.
Voor beursbezoekers geldt hetzelfde: krijg jij twee keer vrij van de baas om in één maand naar twee beurzen te gaan? (Gelukkig heb ik meer bazen).
Menno van Hasselt voelt hetzelfde en is op LinkedIn een discussie gestart met als titel:
Overkill aan ict-beurzen
Omdat (nog) niet iedereen een LinkedIn account heeft breng ik zijn vraag hier onder de aandacht.

Je zult mij geen aanbeveling horen doen. Ik vind COS magazine een prima blad en datzelfde geldt voor de VIVES.
Maar wat zou het ons allen wat waard zijn wanneer deze twee partijen tot overeenstemming zouden komen en hun krachten zouden bundelen!
De enigen die volgens mij hier invloed op kunnen uitoefenen zijn volgens mij de standhouders. Zij bekostigen tenslotte het hele circus!
Dus wat mij betreft volgend jaar één beurs en dan niet vlak naast de NOT geprogrammeerd. Laat hem desnoods een dag langer duren zodat iedereen de voor hem gunstigste dag kan kiezen.
De enige die hieronder lijdt is de Jaarbeurs, maar daar heb ik niet zoveel medelijden mee. Desnoods organiseren die een Kama Sutra extra...

Betekent dit dat ik niet naar de IPON ga?
Nee, natuurlijk niet! Ik vind de TeachMeet die dan georganiseerd wordt daarvoor veel te leuk!

1 opmerking:

 1. Kijk dat is toch wel fijn als je gewoon alleen maar docent bent. Dan hoef dat allemaal niet. Beursen, conferenties, e.d. Ja, dat mag wel... in je eigen tijd en zelf betalen!

  Maar eh... gaat dat nu over over 'onderwijs' of toch vooral over 'ICT'? Ik bedoel maar: Primeur op Onderwijs & ICT: de eerste kwikvrije projector ter wereld met hybride laser/led-lichtbron... Kijk daar zat ik nu al jaren op te wachten...:-)

  Het ligt vast aan mij, maar dat 'onderwijs & ICT' en al dat geleuter er om heen is dat niet gewoon vooral 'handel'?

  Die MBO-studenten weten het wel: meer les, betere roosters en betere docenten. Dat is toch geweldig!

  Erg he? Ik denk altijd eerst maar 's gewoon goed les en een vak leren! Als aan de voorwaarde voldaan is gaan we 's spelen met HUBS en muizen en leuke 'toys for the boys'.

  Geen buzz te zien...:-))

  BeantwoordenVerwijderen