05 februari 2010

Terug van weggeweest

Ik ben alweer een paar dagen terug van mijn lesweek op locatie maar moest eerst zoveel mail wegwerken dat van bloggen even geen sprake was.
Natuurlijk heb ik de studenten beloofd dat foto's en filmpjes online komen, maar dat is altijd meer werk dan verwacht.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week waarin ontzettend hard gewerkt is. Niet alleen door de studenten van Sport en bewegen, maar ook door de drie FD studenten die voor de catering zorgden als proeve van bekwaamheid. Ik geef het je te doen om voor 60 man te koken en te berekenen wat je daar allemaal voor nodig hebt!

Filmen met de Flip
Nu heb ik dit jaar de helft van de opnames gemaakt met de Flip en dat is me eigenlijk prima bevallen.
's Ochtends begon ik met de JVC dv camera maar de accu daarvan hield het nooit langer dan 50 minuten vol. Wanneer je vanuit de kou een bergrestaurant binnenstapte gaf hij ook vaak condens problemen en kon je het filmen ook vergeten.
De Flip kun je rustig in de sneeuw laten vallen en daarna filmt hij gewoon verder. Ook de accu houdt het langer vol dan de opnametijd van een uur. Alleen is de Flip qua ergonomie niet echt bedoeld om al skiend te filmen. Je hebt al snel de neiging om hem te ver naar onderen te richten. Als je daar eenmaal aan gewend bent en rekening mee houdt presteert hij prima!Digital natives?
DSC_1656Een week op stap met meer dan 50 studenten is voor mij natuurlijk ook weer een mooie gelegenheid om te observeren hoe zij bezig zijn met ICT. We hadden 8 notebooks bij ons en een laserprinter, helaas niet opgenomen in een netwerk en ook dit jaar was er geen internetverbinding. Toch werden de computers veel gebruikt om verslagen te maken en dingen uit te printen. Daarvoor moesten bestanden op usb stick gezet worden om ze te verplaatsen naar de "print" computer. Het viel me op hoeveel hulp daar soms nog bij nodig was. Veel studenten hebben natuurlijk een mobieltje waar foto's en video mee gemaakt werd, maar delen ging vaak moeizaam via bluetooth geklungel. Met alle verhalen die we horen over onze digital natives vond ik dat er op hun computervaardigheden nog wel het nodige valt af te dingen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten