14 maart 2010

Een videoverhaal vertellen via Google Docs

Ik had me eigenlijk nooit zo gerealiseerd hoe makkelijk het is om een video te embedden in een Google Docs presentatie totdat ik deze week een bericht las op Free Technology for Teachers met als titel: Many Ways to Use Flip Cameras in the Classroom.
Terwijl het bericht zelf ook interessant genoeg is zette de bijgevoegde presentatie me aan het denken. In die presentatie zie je op een paar slides een kleine video.
Wat nu als we die beeldvullend maken? Dat blijkt prima te kunnen. Wat ik helemaal mooi vind is dat je er tekstboxen overheen kunt zetten! Ook zijn de video's snel beeldvullend weer te geven vanuit de embedded presentatie.

Zo kun je dus (korte) videofragmenten makkelijk van commentaar voorzien en op die manier simpel en snel een videoverhaal maken. Digital storytelling heet dat tegenwoordig geloof ik...

Voorwaarde is wel dat de video's op Youtube gezet worden. Filmpjes vanuit Flickr zijn helaas niet te embedden. Korte fragmenten die ik schiet zet ik namelijk net zo lief daar neer tussen de foto's die erbij horen. Betekent in de praktijk dus toch dat ik materiaal op twee plaatsen neerzet. Overigens heb ik Picasa nog niet geprobeerd hiervoor met video... ga ik doen!

4 opmerkingen:

 1. Het is een fluitje van een cent om in Picasa (client) een webalbum zowel foto's als filmpjes op te nemen. Als je slim van de volgorde + bijschriften gebruik maakt, kan je een prima 'presentatie' maken. Na uploaden kan je het album via een url beschikbaar stellen of mbv code in een website/blog etc plakken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @André,
  Bedankt voor je reactie en dat klopt helemaal, maar het mooie van het plaatsen in een Google Docs presentatie vind ik dat je meer mogelijkheden hebt om op verschillende manieren tekst(en) toe te voegen. Zo kun je foto's en video's afwisselen met tekst en uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, die Trendmatcher, dat zijn flinke snelheden die je daar met je flip haalt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interessant artikeltje die ik een van de komende dagen uitprobeer.

  BeantwoordenVerwijderen