25 maart 2010

Koppel een DVD of HD aan je netbook!

Anderhalve week geleden heb ik voor het eerst iets besteld in Hongkong.
Voor € 12,50 wilde ik die gok wel eens wagen. Ik werd door Antoine van Dinther gewezen op www.dealextreme.com en liep daar aan tegen een SATA/IDE to USB 2.0 Adapter Converter with AC Power Adapter voor $ 16,70 inclusief verzendkosten. Via track and trace kon ik de verzending keurig volgen en gisteren al werd het pakje bij mij thuis aangeboden. Omdat de hond niet open deed kon ik het vandaag ophalen op het postagentschap.
Keurig verpakt ontving ik de adapter met voeding, netsnoer en usb kabel. Het netsnoer had een verkeerde stekker, maar aan de andere kant gewoon zo'n computeraansluiting dus die had ik nog wel liggen. Geen software of drivers want die heb je bij dit ding niet nodig.
Vervolgens heb ik er een 2.5 inch, 3.5 inch en dvd speler op aangesloten en dat werkte allemaal gelijk! De meegeleverde voeding kun je in de adapter stoppen als je een SATA schijf aansluit, maar ook direct in de DVD speler of 5.25 inch schijf als je die koppelt. Hiermee kan ik nu dus heel makkelijk én goedkoop een dvd speler aansluiten op m'n netbook (ja, nog steeds die Asus 701) maar ook diverse harde schijven die ik nog heb liggen.
Al met al voor € 12,50 een geweldig handig apparaat! Want ik heb nog wel drie oude notebooks liggen waarvan de harde schijf het nog wel doet. Die kan ik nu hierop aansluiten en de bestanden die ik wil redden eraf halen. Maar nu kan ik dus ook gewoon een installatie doen vanaf een DVD'tje op m'n netbookje.

En natuurlijk kan het nog goedkoper! Voor $ 12,90 levert DealExtreme een simpeler versie.
Betalen doe je via PayPal. Ik denk dat ik hier vaker ga kopen want ze hebben geweldig leuke gadgets voor weinig geld.

3 opmerkingen:

 1. @Willem

  Leuk dat je je bestelling al binnen hebt. Dat is zeer snel. Ik hoop mijn muizen ook snel te ontvangen, zodat ik kan gaan experimenteren met Mouse Mischief. Ik heb wel al een bericht gehad dat ze verzonden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave tip Willem.

  Dank!

  Deze staat nu in mijn bookmark mapje: Online shopping/Gadgets

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er inmiddels ook wat besteld en ontvangen (mini draadloos toetsenbord + touchpad). Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen