11 april 2010

Conferentiebloggen

Nadat ik in januari 2006 een korte presentatie had gegeven op een themaconferentie van ROC-i-partners over (het nut van) weblogs in het onderwijs werd ik door het Consortium voor Innovatie benaderd met de vraag of ik als blogger hun conferentie in Veldhoven wilde verslaan.
Natuurlijk zei ik JA, maar had eigenlijk geen idee wat er van me verwacht werd en wat me te wachten stond. Dus vroeg ik mijn grote inspirator en voorbeeld Pierre Gorissen of hij die conferentie samen met mij wilde verslaan en Pierre zei spontaan JA!
Met een gevoel van nostalgie heb ik het weblog van 4 jaar geleden dat wij toen samen gevuld hebben vanavond nog weer eens bekeken en ook dan zie je wat een waarde zo'n weblog heeft, al was het maar als tijdsdocument.

Wat heeft het bloggen mij sindsdien veel gebracht. Ik ben twee keer in Amerika geweest, in Belfast, Londen en Berlijn en in Nederland heb ik sindsdien echt ontelbare conferenties bijgewoond en daarover geschreven. Vier jaar geleden was er nog geen Twitter, maar als ik zie wat Pierre vier jaar geleden al met een camera deed was dat toch behoorlijk State-of-the-Art te noemen.

Nu hebben we Twitterfountains, Coveritlive en allerlei andere tools. Alles kan via mash-ups met elkaar geïntegreerd worden. Deden Pierre en ik het vier jaar geleden nog met z'n tweeën, deze week zijn er maar liefst tien edubloggers die graag willen meeschrijven aan en op hét weblog van Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT in Veldhoven. Op dat weblog zullen dus verhalen verschijnen vanuit verschillende invalshoeken.

Overbodig te zeggen dat het hier deze week een stuk rustiger zal zijn. Vandaag heb ik alle toeters en bellen bij elkaar gezocht, batterijen opgeladen en ga zo maar door. Ik ben helemaal klaar voor De leefwereld van de leerling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten