24 augustus 2010

Meeting Point Social Media op CompetentCity

Persbericht:
Tijdens CompetentCity op 4 oktober in de Reehorst te Ede organiseert MBO 2010 gedurende de hele dag een Meeting Point Social Media.
Bij dit Meeting Point wordt informatie gegeven over de opzet, de inhoud en mogelijkheden van Social Media voor het onderwijs in het algemeen en het MBO in het bijzonder. Er wordt een overzicht gegeven van relevante Social Media voor het MBO, er zijn computers, er is een leestafel met relevante literatuur en er zijn mensen aanwezig om bezoekers wegwijs te maken.
Om het Meeting Point ook een sociaal karakter te geven, wordt iedereen die in het MBO iets doet of wil doen met Social Media uitgenodigd om langs te komen voor een ‘Meet and Greet’. Je krijgt dan een badge met vermelding van de eigen website, blog, twitterpagina of medium.

Workshop Social Media
In de tweede workshopronde (die om 14.30 uur begint) is er een workshop waarin de volgende zaken naar voren komen:
 • Definitie social media
 • Wat zijn de beste voorbeelden?
 • Waarde t.b.v. onderwijs
 • Waarde voor de professionalisering en het draagvlak
 • “Gezamenlijk acteren en groepsvorming organiseren”
 • Organisatie en uitvoering
 • Gevaren
 • Hoe voorkomen we een onoverzichtelijk oerwoud en krijgen we één of enkele toonaangevende ‘social media’ voor het MBO?
Paneldiscussie
Aansluitend is er een discussie tussen de zaal en een panel van "social media experts" uit het beroepsonderwijs. Het panel zal bestaan uit: Wilfred Rubens, Karin Winters, Jan-Kees Meindersma en... Willem Karssenberg!
einde persbericht.

Zo, en nu ik nog even: Als ik iets saai vind is het vaak een paneldiscussie, al dan niet met inbreng vanuit de zaal. Mensen op een kruk met een microfoon in handen die ergens hun mening over geven. Een zaal die het aanhoort en verder geen vragen meer heeft in de hoop dan sneller naar de koffie te mogen...
Des te groter is de uitdaging dus nu ik zelf gevraagd ben om in zo'n panel plaats te nemen!

Vorige week nog kwam ik een mooie uitspraak tegen op internet:
"If somebody tells you he is a professional in social media he's lying, don't believe him! We are all still students and learning."
Maar goed, in het land der blinden ben je al gauw koning natuurlijk. Ik zal er vast wel wat over weten te zeggen en heb in ieder geval zo mijn mening over dingen. Wil je mij op die sessie uit de tent lokken? Vraag me dan hoe ik omga met (de scheiding tussen) mijn werk en m'n weblog! Zie ook: Bloggen en je werk..waar ligt de grens?.
Dan krijgen we vast een leuke discussie over wat je allemaal kunt hebben aan die social media, maar ook welke gevaren er op de loer liggen!

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Willem,

  Prachtig initiatief. Willen wij van hetnieuweberoepsonderwijs.nl graag bij aansluiten... als dat mag

  Wij zijn er toch met camera's...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jelle,
  Het is niet aan mij om te beslissen of jullie aan mogen schuiven. Maar opnames maken is natuurlijk heel mooi, tenminste als het een goede paneldiscussie wordt. Dat hangt ten dele ook van de zaal af natuurlijk, dus kun je altijd vragen afvuren...

  BeantwoordenVerwijderen