12 september 2010

Conference by the sea

Volgend jaar april organiseert het Consortium voor Innovatie weer Dé tweejaarlijkse Managament Conferentie. Gastheer is deze keer ROC Zeeland en die wil de deelnemers natuurlijk graag in eigen provincie ontvangen.

Dat stelde het CvI voor een uitdaging want Zeeland kent geen conferentie accomodatie voor duizend (of meer) deelnemers. Er is eerst overwogen om een groot cruiseschip af te meren langs de kade in Vlissingen maar uiteindelijk is er een heel ander plan ontstaan:
Er is een compleet bungalowpark afgehuurd waar iedereen terecht kan! Iedere instelling die daarvoor opteert kan in het luxe gedeelte de beschikking krijgen over een of meer rietgedekte bungalows waarin of vanwaaruit workshops en presentaties gehouden kunnen worden. Daarbij staat het de instelling volledig vrij om de bungalow zo aantrekkelijk mogelijk in te richten. Alles mag, zolang er maar niets kapot gaat! Benaderde ROC's zijn razend enthousiast over dit nieuwe concept en hebben al een claim gelegd op één of meer "huisjes".

We kunnen niet garanderen dat er (snel) internet aanwezig zal zijn dus het werken met een beamer en (gelikte) Powerpoint presentatie of live demo van iets "uit de cloud" wordt van harte ontmoedigd. Het idee is om back to basics te gaan met geeltjes, posters of andere vormen van creatieve huiskamersessies.
De overige huisjes in het park worden gebruikt als overnachtingsplek. Er is ook een camping bij en er zijn al mensen die hebben aangegeven met een camper te komen! Voor catering en randgebeuren (denk aan een heel bijzonder avondprogramma) worden grote tenten geplaatst.

Nadruk ligt natuurlijk op de huisjes van waaruit de deelnemende instellingen zich zullen presenteren. Op de deze week verzonden flyer staat dan ook "my home is your castle" met op de achtergrond een mooi behangetje!
Over anderhalve week is er een verkenningsbijeenkomst voor kwartiermakers vanuit de instellingen om ideeën op te doen en te kijken welk huisje het beste past. Een dag om echt "out of the box" te denken en te ontdekken wat je eruit kunt halen.
Ik mag meedenken hoe we tijdens de conferentie het beste (social) media in kunnen zetten om te zorgen dat iedereen weet waar wat op welk moment te doen is. Twitterwalls op iedere straathoek, een lichtkrant achter een reclamevliegtuigje, Zeeuwse meisjes met het laatste nieuws? Verzin het maar!

Meer informatie vind je op de site van het CvI en op het weblog dat ik voor deze conferentie inricht (en die er nu nog niet uitziet, maar dat heeft te maken met dat behangetje...)
Daar vind je ook meer over de procedure voor het aanmelden van een presentatie en de programmalijnen: Human Resource Management, Samenwerking in de beroepskolom (vmbo-mbo-hbo), Leiding geven aan onderwijsvernieuwing, Bekostiging / Financieel beleid, Strategie, Cultuur, Managementstijl, PR en marketing

Steekwoorden voor de conferentie zijn:
Passie van de docent Omgaan met creatieve personeelsleden Imagobeleid Crowdsourcing Web 3.0 intern opzetten Open innovatie Sociale netwerken onderwijs media bedrijfsmatig denken aanval op de uitval ondernemerschap van werknemers personeelsbeleid bezieling bij docenten management van processen omgaan met innovaties invloed bedrijfsleven op onderwijsprogramma flexibilisering omgaan met (teveel) informatie minimale inspanning, maximale gegevens samenwerking warme overdracht mbo–hbo communiceren scholing docenten zingeving student centraal flashback Leassons Learned Is the sky the limit? Back to the future Trends Fun-doelgroep aanspreken Effectiviteit Ouderenbeleid Bekostiging Output financiering Triple A Dreiging van particulier onderwijs Europese aanbestedingen publiek private samenwerking decentralisatie risico verleggen crisismanagement

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt allemaal geweldig zeg! Innovatief zou ik wel willen zeggen. Ik ga dit eens bij ons management in de week leggen en hopelijk gaan we met een afvaardiging ook meedoen. De ideeën borrelen bij mij meteen al boven. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi en lekker aan zee :-) Ook de CVI community zal natuurlijk weer ingezet worden, ook vooraf. Deze week eens zien wat de mannen voor ons kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen