05 september 2010

Een Google Site op eigen (sub)domein

een makkelijk adres voor het videorecorderbeleidsplan
Op 18 augustus werd bij SIDN.nl de mijlpaal van 4 miljoen .nl-domeinnamen gehaald. Afgezet tegen de ruim 16 miljoen Nederlanders heeft ons land met een .nl-domeinnaam op bijna elke vier inwoners de hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld. (bron)

Grote kans dus dat ook onder mijn lezers veel domeinbezitters zijn. Heb je nog geen eigen domein? Al voor € 10 per jaar kun je een domein nemen met url en mailforwarding! Neem een gratis Google apps account en laat je domein naar de Google Site vewijzen die je met dat account inricht! Datzelfde kun je ook doen met subdomeinen.

Als voorbeeld heb ik mijn videorecorderbeleidsplan op een Google Site gezet, maar het adres http://sites.google.com/site/videorecorderbeleidsplan/ is natuurlijk niet makkelijk te onthouden en door te geven. Door een subdomein te maken op trendmatcher.nl en die te laten doorlinken kan ik nu het adres http://video.trendmatcher.nl gebruiken en dat staat natuurlijk veel mooier! Ook als je doorklikt naar onderliggende pagina's blijf je op dat domein!
Hoe je dat kunt realiseren heb ik beschreven in een korte handleiding.

Is deze handleiding niet helemaal duidelijk? Laat het me dan weten zodat ik ontbrekende informatie kan toevoegen. Maar ook als je hier wél mee uit de voeten kunt hoor ik het graag natuurlijk! Tenslotte is het altijd leuk om feedback te krijgen op berichten....

1 opmerking:

  1. Bijzonder fijn! Op die manier is het veel gemakkelijker om alles bij elkaar te houden. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen