29 oktober 2010

Eerste Cloud Computing opleiding ter wereld in Nederland

Je kunt haast niet om de persberichten heen die verschijnen over de eerste Cloud Computing opleiding ter wereld die in Nederland van start is gegaan en wel op het ROC van Amsterdam.
Trust Your Talent
Trust Your Talent richtte eerste opleiding Cloud Computing op ROC Amsterdam

AMSTERDAM, 20101026 -- Op het ROC van Amsterdam krijgt de eerste groep studenten les in Cloud Computing. De ICT opleiding startte de lessen afgelopen september, de eerste leerlingen gaan in februari op stage. Volgens Ross Mahon (Google Enterprise Education Evangelist) van Google Europa, afdeling Education, is het ROC van Amsterdam het eerste opleidingsinstituut op MBO niveau in Europa dat samen met Trust Your Talent op deze ontwikkeling inspeelt. Trust Your Talent en ROCvA leiden hiermee hun studenten op voor de toekomst.
Lees verder en bron: Nieuwsbank
LoketMBOICT heeft het bericht als primeur overgenomen en ook Vives besteedt er aandacht aan.
Als je doorklikt naar www.trustyourtalent.nl kom je op een site die duidelijk gegenereerd is met behulp van Google Sites. Je kunt je ook opgeven voor BekijkSessies en ook die lijken volledig gevuld te worden met de mogelijkheden van Cloud Computing via Google Apps.
Op nog weer een andere site van Trust Your Talent zie je dat ook zij even op het verkeerde been gezet zijn toen Google besloot te stoppen met Google Wave.
Is dat erg? Nee hoor!
Laat de leerlingen van nu maar leren dat wat ze nu kunnen straks misschien niet meer nodig is en dat wat er nu is straks misschien niet meer bestaat. Opleiden voor de toekomst is al lastig genoeg met de kennis van nu!

Ik vind het dus lovenswaardig dat een ROC deze stap durft te zetten en een dergelijke opleiding start.
En is het dan allemaal Google wat de klok slaat in deze opleiding?
Ik denk het niet als ik naar de twitterstream kijk van de oprichter van Trust Your Talent, Lars Ros. Daar lees ik namelijk dat hij deze week bij Microsoft Nederland is geweest en samen met hen de MBO studenten blij gaat maken!

Dus Lars, veel succes met je ondernemingen, want ik zie dat je naast het opleiden bij ROC Amsterdam nog veel meer plannen hebt!

1 opmerking: