05 november 2010

Deactivate my account

Farewell Facebook is een korte documentaire, gemaakt door Joep van Osch en Casper Eskes, studenten aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.
Lees meer over het waarom en de totstandkoming van deze film op nrcnext.nl en bij webwereld.nl.Actueel nu deze week veel mensen Hyves de rug toegekeerd hebben. Ook ik heb dat even overwogen en vroeg op Twitter:
"Wie geeft me één goede reden waarom ik mijn Hyves account zou moeten aanhouden? Zo niet, dan ben ik over 2 dagen daar weg."
@PascalMarcelis onder andere wist me te overtuigen met een aantal in mijn ogen valide argumenten. Dus blijf ik wel op Facebook en Hyves, al was het maar om de ontwikkelingen te kunnen volgen!

5 opmerkingen:

 1. Leuk! En wat een eer. Vind mezelf namelijk niet zo'n overtuiger. ;) Heb het dicht bij mezelf gehouden, want de argumenten gelden iig voor mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit filmpje toont overduidelijk dus de nutteloosheid van dit soort media aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Richard

  Een correctie lijkt hier op zijn plaats. Het toont de nutteloosheid aan voor een deel (het grootste deel?!) van de gebruikers aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou er niet van opkijken als dat 'voor een deel' het overgrote deel is. Kijk in je directe omgeving (je eigen straat, je eigen buurt) en extrapoleer...

  Daarmee wil ik niet zeggen dat mensen die FB nuttig vinden ongelijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zelf heb de behoefte niet om elke kuch op het internet te zetten vandaar mijn reactie. Mensen denken ook dat vrienden bij dit soort media echte vrienden zijn (toont dit filmpje ook aan). Maar ja, dat zijn ze niet. Zit zelf ook niet te wachten op al die vrienden. Kan het goed vinden met wat ik om me heen heb. Ik heb wel een Twitter account geopend, maar die gebruik ik om de veranderingen van de website die ik voor school maak door te geven.

  BeantwoordenVerwijderen