14 november 2010

Hoe krijg ik mijn baas hierheen?

Geen tijd, geen geld of geen interesse?
Na afloop van de geweldig inspirerende presentatie van Sugata Mitra op Dé Onderwijsdagen stond ik met Wilfred Rubens te praten toen er iemand bij ons kwam staan die ons duidelijk iets wilde vragen.
"Willen jullie alsjeblieft een keer over het volgende bloggen, namelijk:
Hoe krijg ik mijn baas hier nu eens heen?
Dit is zo inspirerend allemaal en ik zou zo graag willen dat hij daar ook iets van meekreeg! Zij maken de keuzes en het beleid en dat zou zoveel beter kunnen op basis van wat je op deze dagen ziet en hoort."
En weg was hij weer, nu op zoek naar Wim Liebrand en Toine Maes, aan wie hij dezelfde vraag wilde voorleggen.
Tja, goede vraag. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat het gehalte aan bestuursvoorzitters, CvB leden, directeuren en schoolleiders was. Natuurlijk ben ik het met de man (vergeten te vragen van welke instelling hij was) eens dat het ook voor deze mensen goed zou zijn om eens zo'n dag bij te wonen. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat ze zorgvuldig met hun kostbare tijd om moeten gaan en keuzes moeten maken.
Ik weet dus niet of het een kwestie is van interesse of prioriteiten stellen.
Wat ik wel weet is dat het Consortium voor Innovatie extra investeert in deze doelgroep en voorafgaand aan conferenties altijd een pre-conference organiseert die (op een enkele uitzondering na) goed bezocht wordt.
Je zou je dus kunnen voorstellen dat er speciaal voor de beslissers een kort intensief parallel programma samengesteld zou worden, inclusief in dit geval een meet-and-greet met Sugata Mitra. Is dat een idee?

3 opmerkingen:

 1. da's een bijzonder goed idee! Promoten en doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij heb je een goed punt met je vergelijking met de pre-conference. Wat maakt dat bestuurders daar wel naar toe gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Wilfred,
  Waarom ga jij een avond eerder naar het Edubloggersdiner?
  Juist, omdat je gelijkgestemden en bekenden treft in een vertrouwde omgeving!
  Dat geldt natuurlijk des te meer voor CvB'ers die in het publiek altijd hun woorden op goud (denken te) moeten wegen. In vertrouwde kring kunnen ze kennis en ervaringen op hún niveau uitwisselen en daar is niks mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen