19 november 2010

Slim internetten leer je met DigiPiet!


DigiPiet is een leuke, eigenwijze en een beetje een ondeugende zwarte Piet, die voor Sinterklaas alles doet wat met computers te maken heeft. DigiPiet twittert, mailt, zit op Hyve en op Youtube en lost alle computerproblemen van Sinterklaas op. Daarnaast zingt hij ook nog wel redelijk.

Stichting Mijn Kind Online en KSK Productions maakten samen een liedje voor DigiPiet, dat gratis te downloaden is. Het idee voor het liedje ontstond tijdens een bijeenkomst over mediawijsheid in de klas, verzorgd door Mijn Kind Online voor leerkrachten van een aantal basisscholen in Enschede, in het kader van de opleiding van Kennisnet ICT-Ambassadeurs.
Deze docenten geven medialessen aan hun leerlingen en krijgen nu in deze drukke periode gelukkig een beetje hulp van DigiPiet.

DigiTips
De titel van het liedje is Digi Tips, want DigiPiet zingt internet-tips voor kinderen op de basisschool. Door de vrolijke, eenvoudige melodie en de begrijpelijke tekst is het liedje gemakkelijk te leren door kinderen. De eerste scholen zijn er al mee aan de slag. Download het gratis liedje hier: www.digipiet.es.

Vernieuwende videoclip
DigiPiet heeft er zelf een vernieuwende videoclip bij gemaakt, waardoor liedje en de clip eenvoudig als lesmateriaal te gebruiken zijn: de video is gemaakt met de interactieve presentatieomgeving Prezi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten