19 december 2010

Een nieuw weblog over Onderwijsinnovatie

Vandaag een week geleden is er weer een nieuw weblog bijgekomen over Onderwijsinnovatie, gestart door Heino Logtenberg.
Heino Logtenberg
"In deze blog wil ik mijn eigen avonturen in onderwijsinnovatieland delen met who ever. Een groot deel zal over ICT in het onderwijs en onderzoek gaan gerelateerd aan HBO-land. Maar er is meer dan ICT, denk aan sociaal pedagogiek, didactiek en boeiend onderwijs. Een van mijn stokpaardjes is dat het leren niet verandert, maar de technologie wel en...... HBO docenten zijn wel vakspecialisten, maar heel vaak juist missen zijn pedagogische en didactische know how. Ik wil graag een positieve blog en geen reactief, humeurige omgeving waarnaar we soms in onderwijsland neigen. Maar eens kijken of dat lukt!"
Gelijk werd me duidelijk dat Heino zich gaat richten op de inhoud.
Hij gebruikte namelijk het meest standaard Blogger template dat voorhanden is, zonder enige toeters of bellen waardoor het berichtengedeelte zo smal was dat je er niet eens fatsoenlijk een Youtube filmpje in zou kunnen plakken!
Dus bood ik Heino aan hem te helpen z'n weblog wat "op te leuken". Hij verleende me admin rechten waardoor ik de mogelijkheid kreeg het nodige aan te passen. Het is nog steeds sober en zakelijk, maar nu wel met voldoende ruimte voor tekst én een kleine knipoog naar de site van Saxion Hogescholen, waar Heino werkzaam is.

In de eerste week staan er al de nodige berichten én reacties en is de site al goed bezocht. Een prima stimulans voor Heino om door te gaan. Mijn waarschuwing aan hem was namelijk wel: een weblog beginnen is geen kunst, maar volhouden is een veel grotere uitdaging!

Dus mensen, help Heino door je bij zijn weblog aan te melden, je te abonneren op z'n feeds en door te reageren op zijn scherpe en uitdagende bijdragen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten