31 januari 2011

Beste werkgevers in onderwijs!

Prijsuitreiking Beste Onderwijswerkgever in VO en MBO
Vrijdag 28 januari zijn op de NOT2011 de prijswinnaars bekendgemaakt.

Bij de VO-scholen is de winnaar het Kaj Munk College in Hoofddorp. RSG Enkhuizen is als tweede geëindigd. Bij de ROC's is Koning Willem 1 College in 's Hertogenbosch tot winnaar gekozen en eindigde NOVA College in Haarlem op de tweede plaats.

Vanaf oktober 2010 zijn vele duizenden onderwijsmensen benaderd om hun school te scoren op negen thema’s die met goed werkgeverschap te maken hebben. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Ronald Plasterk, voormalig minister van Onderwijs, heeft de reacties bestudeerd en koos voor het MBO het Koning Willem I College als beste onderwijswerkgever.

Coen Free ontvangt oorkonde van Ronald Plasterk
Uit het juryrapport
“Het Koning Willem I College is een ook sterk lerende organisatie waar veiligheid en vertrouwen heerst. Er is een grote mate van organisatietrots en medewerkers voelen zich gewaardeerd. Enkele opvallende kenmerken van het leiderschap in het Koning Willem I College zijn dat teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling bijna onlosmakelijk met elkaar worden verweven. Verder is er een eigen scholingsinstituut in School van de Toekomst. Er wordt goed gezorgd voor begeleiding en opvang van nieuwe medewerkers. Bestuur en management zijn benaderbaar en open. Externe gerichtheid van de school wordt door de medewerkers sterk gewaardeerd”.
Bronnen: Docentenbank en KW1C

Wat is het toch heerlijk om af en toe gewoon positief nieuws vanuit en over het onderwijs te kunnen melden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten