10 februari 2011

En dit is die droombaan!

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar er moest nog het nodige geregeld worden. Nu is alles duidelijk: afspraken zijn gemaakt en de arbeidsovereenkomst is opgesteld. Ik hoef alleen nog maar te tekenen...

MBO Diensten heeft mij per 1 maart een volledige en vaste betrekking aangeboden en die heb ik aanvaard!

Vanuit deze aanstelling zal ik voornamelijk werk gaan verrichten voor saMBO-ICT, maar voor een deel ook voor het Consortium voor Innovatie. Voor deze organisaties doe ik alles op het gebied van nieuwsvoorziening en communicatie, zoals websites, nieuwsbrieven, weblogs en verschillende vormen van Sociale Media.
Daarnaast zal ik ook ingezet kunnen worden voor en/of via Kennisnet. Te denken valt dan aan presentaties, workshops, trainingen en maatwerk ondersteuning op gebieden waar instellingen gebruik willen maken van mijn expertise.
Zoals je ziet voor een groot deel werk dat ik in feite al deed (maar dan op detacheringsbasis), maar waar ik me nu volledig op kan richten!

Je kunt je voorstellen dat ik hier heel blij mee ben.
Veel dank ben ik verschuldigd aan Jan Bartling, manager saMBO-ICT, die zijn nek zo voor me heeft uitgestoken en dit mooie pakket "bedacht" heeft. Maar daarnaast natuurlijk ook alle mensen achter de schermen die hieraan hun akkoord moesten geven en daarmee het vertrouwen dat ik er iets moois van ga maken!
Tenslotte wil ik ook het Drenthe College bedanken voor de ruimte en de mogelijkheden die ze me door de jaren heen hebben geboden om me zo te ontwikkelen dat ik de opgedane kennis nu op deze manier "te gelde" kan maken.

In die ontwikkeling heb ik ontzettend veel te danken aan m'n netwerk, jullie dus, die me inspireren, tips aanreiken, links doorsturen, me op ideeën brengen, kennis delen, me soms afremmen en me ondersteunen. Ook jullie wil ik dus bedanken, want jullie hebben me meegeholpen, bewust of onbewust!

Op twitter zeiden sommigen al: "jammer dat je het onderwijs gaat verlaten". Dat is dus zeker niet het geval!

De belangrijkste pijlers binnen saMBO-ICT zijn belangenbehartiging, kennisdeling en gezamenlijke projecten. saMBO-ICT heeft sterke banden met de MBO Raad en met Kennisnet, maar ook met Surf en bijvoorbeeld SLB-diensten. We organiseren conferenties en kennisdelingsbijeenkomsten, faciliteren gebruikersgroepen en ondersteunen werkgroepen zoals werkgroep Innovatie en de licentiecommissie (om maar een paar voorbeelden te noemen). We hebben het Triple A gedachtegoed overgenomen en gaan verder met de encyclopedie en we doen veel op het gebied van onderwijslogistiek. Communicatie en samenwerking is natuurlijk uiterst belangrijk en ik vind het geweldig dat ze mij gevraagd hebben om daar mijn steentje aan bij te dragen!

Het Consortium voor Innovatie organiseert conferenties en reizen voor de BVE sector op het gebied van onderwijsvernieuwing en ICT. Veel mensen kennen Dé Managementconferentie die iedere twee jaar gehouden wordt en anderen weer Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT die ook iedere twee jaar plaats vindt. Het consortium faciliteert, biedt ondersteuning en zorgt ervoor dat deze conferenties ieder jaar weer een groot succes zijn, juist vanwege de inbreng vanuit alle deelnemende instellingen. Ook hier ligt iedere keer weer de uitdaging om een geweldige workshop die door 40 mensen is gevolgd niet tot die groep beperkt te houden, maar dankzij de middelen die we nu hebben beschikbaar te maken voor iedereen uit het veld.

Wat Kennisnet doet hoef ik niet uit te leggen lijkt me:-)
Wat ik ga doen zal mede afhangen van de vragen die uit het veld komen!

"Wat betekent dit voor je weblog?" was ook al een vraag die ik kreeg.
Maak je niet teveel zorgen: In principe ga ik gewoon door. Ik zal natuurlijk meer op pad zijn, 's Ochtends vroeg de deur uit en 's avonds laat thuis. De afgelopen periode heb ik echter gemerkt dat er steeds vaker internet in de trein is en dat betekent dat ik m'n reistijd nuttig kan besteden (zolang ik m'n ogen open houd)!

Wat betekent dit voor jullie?
Stel nu dat je denkt, nu je weet wat ik ga doen: "O, maar dan zou jij ook mooi voor ons..."
Leg het me voor. Ik kan altijd ergens een balletje opgooien!
Je kunt me bereiken via willem.karssenberg@sambo-ict.nl en willem@cviweblog.nl

35 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd Willem
  Volgens mij een baan met vele mogelijkheden en uitdagingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh Willem, Geweldig!

  Gefeliciteerd en GENIET er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Past zeker bij je! Wie weet heb ik je nog eens nodig. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jeuj, zo'n baan wil ik ook wel. Prachtige oplossing dit! We gaan elkaar zeker weer tegenkomen dan en ik sluit me helemaal aan bij wat ik net Wytze op Twitter zag zeggen: de juiste man op de juiste plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens je ook het beste toe in je nieuwe of moet ik zeggen 'oude' job.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zie je maar, dat wat eerst als een stap terug voelde, wordt opeens een stap vooruit! Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Willem,
  blij dat je het eindelijk 'aan de grote klok kunt hangen' en we jou kunnen feliciteren! Nieuwe mogelijkheden en toch zo lekker doorgaan met waar jij goed in bent! Wij zijn blij met en voor jou.
  Groetjes
  Ellen
  Consortium voor Innovatie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super gefeliciteerd Willem!!!!!! Jouw kennis en kwaliteit gaan op deze manier goed in gezet worden en gaan voor het onderwijs gelukkig niet verloren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk dat je nu kan roepen dat het gelukt is. Zeker een GOUDEN baan en heerlijk werk. Wat zal jij vaak zwaaien vanaf de A12 zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd! Geniet van de nieuwe werkomgeving en de uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi, man! Van harte. Het is je dubbel en dwars gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte Willem. Fijn voor jou, heel goed voor het onderwijs, en dus fijn voor je netwerk waaronder ik dus. Heel blij met en voor je. Groet, Sia.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "We are all pelgrims". Een stap achteruit, twee stappen vooruit... Zo kom je er ook! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt als een mooi avontuur Willem. Van harte gefeliciteerd. Betekent dat we voortaan wat vaker naar elkaar kunnen zwaaien vanuit de trein. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow Willem,

  dit is een kolfje naar jouw hand. Prachtige baan die volgens mij precies bij jou past.
  Veel succes toegewenst en natuurlijk ook veel plezier.
  Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vanwege mijn ziekte niet meer altijd online, dus zie het nu pas... Dit lijkt me een topbaan voor jou Willem! Op je lijf geschreven. Veel succes! Gr. Frans Maassen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat geweldig!!!!!!

  Gefeliciteerd!!

  De rol van je leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Willem, veel geluk in je nieuwe baan, succes,
  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Geweldig Willem! Alsof je bij de drogist uit al die bakken met snoep een grote puntzak hebt mogen vullen met alles wat je lekker vindt ;-)
  En als jij nu al die snoepjes, net als je nu al doet, uitdeelt in het onderwijs, kunnen we blijven profiteren van al jouw kennis. Nogmaals, proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Proficiat! Je hebt het verdiend. Na een onzekere periode krijg je de droombaan die je verdient. Uit je blog blijkt het plezier en ik weet zeker dat je ook hier vol energie tegenaan gaat. Geniet ervan en CU.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeroen Borgsteede10 februari, 2011 23:39

  Gefeliciteerd Willem! Ongetwijfeld tot ziens bij Kennisnet op de derde verdieping!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi Willem! Lijkt op je lijf geschreven. Van harte, en su6! Ben benieuwd wat je in die rol allemaal op gaat pikken, aan elkaar gaat knopen etc...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Van harte Willem! Dat is echt een droombaan met uitroeptekens!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Willem,

  het is je gegund met zo'n inzet.
  Gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Willem, van harte gefeliciteerd met je nieuwe droombaan! Als je het de ruimte geeft en de juiste energie er in stopt, kun je elke droom realiseren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Willem, van harte! Wat ik het meest in je bewonder is je loyaliteit. Die is grandioos en is totaal onafhankelijk van beloning. Dat heb je in de afgelopen periode (weer) laten zien. Ik denk dat jij en je nieuwe werkgever veel plezier van elkaar zullen beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dat heb je mooie over elkaar Willem. Ben blij voor je, en kijk uit naar je impressies van je nieuwe belevenissen.

  Vraag me wel af: vroeg op pad en laat weer thuis: binnen deze functie moet er toch ook wel veel mogelijk zijn op gebied van thuiswerken, of komt dat pas in een later stadium aan bod?

  Hoe dan ook geweldig. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Willem proficiat!
  op je lijf geschreven....
  Dit moet je gewoon afdwingen.
  En dat is gewoon realiteit.
  Goed man!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Willem, gefeliciteerd. ik hoop nog veel mooie bijdragen van je te lezen, maar met zo'n leuke baan moet dat lukken

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Van Harte Willem!

  Klinkt allemaal uitstekend! Hopelijk treffen we elkaar weer bij het CvI of elders.

  Succes en veel plezier met je nieuwe job!

  BeantwoordenVerwijderen