21 februari 2011

Gratis eBook: Presenteren met de iPad

De iPad is licht en mobiel en daarom ook ideaal om dingen te demonstreren en presenteren aan anderen. Dat kan bij kleine groepjes gewoon op de iPad zelf. Je zet hem recht op en laat zien wat je wilt demonstreren. Maar als de groep wat groter is, dan is het handig als je de iPad toch gewoon op een beamer aan kunt sluiten. Ook dat is mogelijk.

Het gratis eBook: Presenteren met de iPad laat zien wat je nodig hebt en legt uit hoe je met Keynote op de iPad eenvoudig presentaties kunt samenstellen en geven. Daarnaast komt er een aantal andere applicaties aan bod die ook geschikt kunnen zijn voor het presenteren via je iPad. Op het einde van dit eBook wordt nog even stil gestaan bij de beperkingen die de iPad nu heeft als het gaat om het projecteren op een beamer en hoe je die kunt omzeilen met behulp van een jailbreak.

De handleiding is door Pierre Gorissen opgesteld voor gebruik binnen de dienst Onderwijs en Onderzoek van Fontys Hogescholen. De handleiding is echter ook geschikt voor en gratis te gebruiken door anderen, zowel binnen als buiten Fontys en is gepubliceerd onder de voorwaarden van een Creative Commons Naamsvermelding Niet Commercieel Gelijk Delen licentie.

Op het weblog van Pierre is het eBook te downloaden als EPUB en als PDF bestand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten