28 februari 2011

Hoe zie jij het onderwijs over 10 jaar?

Niet hoe 'denk' je dat het eruit zal zien, maar hoe 'wil' je dat het eruit zal zien?

Dat is de vraag waarmee Karim Amrani een nieuwe discussie startte op LinkedIn.
Slim, want het is 'gewoon' een uitnodiging om naar een prachtig promofilmpje te gaan kijken op de website van Jibly, zijn bedrijf.
Maar hij heeft er écht een goed verhaal bij:
Een onderwijswereld waar de zoektocht naar kennis, een speels en magisch avontuur wordt.
Aangezien het de eerste discussie is die ik hier start, maak ik er meteen maar een introductie/open vraag van gericht aan alle 'anders-denkenden'. Ik geloof in een wereld waar de zoektocht naar kennis een speels en magisch avontuur is. Waar theater, games en film-technieken gebruikt worden met alle kennis van bibliotheken, musea en scholen, om zo de leukste leerervaringen tot stand te brengen. Deze visie in een kort filmpje uitgelegd.

Stel je eens voor: Een wereld waar de zoektocht naar kennis, een speels en magisch avontuur is.
Een onderwijswereld waar ICT, Nieuwe Media en Creatief Denken perfect gebalanceerd samen komen. Een onderwijswereld waar jong en oud uitkijkt naar het leren van nieuwe dingen. Waar mensen elke dag opstaan met het gevoel dat ze jarig zijn omdat er weer verassende kennis op ze wacht om ontdekt te worden. Spelen zal leren betekenen en de zoektocht naar kennis zal elke dag een spannend avontuur zijn voor jong en oud.

Dit is de wereld die wij voor ons zien en die we aan het bouwen zijn. We nodigen iedereen die zich deze wereld in kan beelden uit om mee te bouwen, zodat we samen de toekomst van educatie kunnen (her)schrijven. Neem contact met ons op en bouw mee! Lees meer over hoe Jibly deze visie wil bereiken.
Het lijkt zowaar op één grote advertorial en dat is het misschien ook wel.
Maar ik gun het Karim want ik ken hem als een gedreven pionier die altijd driftig op zoek is naar vernieuwing. En dan mag zo'n verhaal best even hier staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten