25 februari 2011

Is een tablet niks zonder apps?

Een inktlap heeft geen app nodig!
En nog steeds gaat de discussie door over de voor- en nadelen van het gebruik van tablets in het onderwijs, met natuurlijk de nadruk op de iPad. Voor al die andere (Android) tablets zijn nog nauwelijks educatieve applicaties beschikbaar, laat staan dat uitgeverijen investeren in het maken van speciale edities van hun methodes voor deze devices. Wat moet je met zo'n ding zolang er nog geen maatgesneden leermateriaal voorhanden is?

Als ik nu terugdenk aan mijn lagere schooltijd, dan kan ik me niet één methode meer herinneren!
Maar wel herinner ik me nog mijn etui, de vele schriftjes en natuurlijk de inktlap, attributen waar je niet zonder kon en die je nooit thuis mocht laten.

Waarom kijken we niet (meer) naar de iPad, andere tablets en smartphones als apparaten die ons helpen bij het leren (en onderwijzen)?
Daar waar ik zelf eerst dacht dat een iPad vooral nut had als lui-op-de-bank-hang-lurk-ding gebruik ook ik hem zelf steeds meer om iets te doen, dus niet alleen bladeren en lezen.
Hoe meer er via webapplicaties online beschikbaar is, des te meer kun je dan ook tablets en smartphones gebruiken om er wat mee te doen.
Je bent dus echt niet alleen afhankelijk van wat er in de Appstore verschijnt of waar uitgevers mee komen. Zorg ervoor dat je content makkelijk benaderbaar is, dus vermijdt ingewikkelde omgevingen, Silverlight en Flash. In plaats van een afwachtende houding en kijken naar anderen kun je zelf heel veel doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten