12 februari 2011

M'n eerste homepage

Geplaatst op 11 oktober 1995 
Deze week was ik m'n bureaulade aan het opruimen en vond een 3,5'' floppy met erop geschreven: HOME PAGE.

Snel een externe floppy disk drive opgezocht en de inhoud bekeken. En daar vond ik dan de bestanden terug van de eerste homepage die ik in oktober 1995 gemaakt heb dankzij een startersaccount bij Planet Internet waar je ook pagina's kon plaatsen.

Ik herinner me dat ik van m'n baas naar een tweedaagse cursus HTML mocht bij het PAT in Tilburg. Ik had al een Planet Internet account en had m'n modem meegenomen. 's Avonds in de hotelkamer maakte ik aan de hand van wat ik de eerste dag geleerd had een pagina voor de medecursisten én de cursusleider, Alex Otten. De rest van de dag vroeg hij mij telkens of het klopte wat hij uitlegde:-)
Ik had zelfs al geleerd hoe je een online formulier kon maken en daarmee een gastenboek.
Helaas werkt dat gastenboek niet meer want het account bij pi.net heb ik al lang niet meer.

Dit jaar bestaat het .nl domein 25 jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft de SIDN een mooie site gemaakt waarop jij je eigen ervaringen kunt delen: www.de25jaarvan.nl
Wat is je favoriete .nl domein? Hoe heeft internet jouw leven veranderd?
Natuurlijk heb ik mijn eerste homepage nu ook daar op de tijdlijn neergezet.

Op die site ook een mooi filmpje waarin je 25 jaar internet in Nederland ziet in een kleine 2 minuten:

Het fragment met Wim Kok gebruik ik nog regelmatig in presentaties:-)

1 opmerking:

  1. Dank je Willem voor dit bericht. Het bracht me terug naar denken aan en over Tulip Freenet, DDS en mijn eigen eerste webpagina's / -sites. Zoals happy.tmfweb.nl en pagina's bij DDS.

    Via het artikel 'Wat zijn de belangrijkste momenten in de Nederlandse internet geschiedenis?' kwam ik uit bij het boek Internetpioniers. Dat staat deels op Google books. Boeiend om te lezen vind ik.

    Ik merk op dat veel uit de begintijd van internettoegang en websites in Nederland niet online gedocumenteerd staat. Dat vind ik jammer.

    BeantwoordenVerwijderen