21 maart 2011

Cross-platform MP3 speler

werkt op ieder device!
Gisteren plaatste Pierre Gorissen een kort bericht over een Cross-platform MP3 player in WordPress.
Cross-platform betekent in dit geval dat dezelfde speler niet alleen werkt in een 'gewone' browser, maar ook op een iPad en iPhone!
Ideaal natuurlijk want dat betekent dat je maar één stukje code hoeft op te nemen op je pagina en zeker weet dat het op meerdere devices zal werken.
Helaas voor mij gebruikte Pierre een Wordpress plugin en daar heb ik als Blogger(.com) dus niks aan. Dus vroeg ik Pierre of hij misschien ook iets wist voor het platform dat ik zo graag gebruik:
Ah Pierre, please?
Weet jij of er ook zo’n player is die ik in Blogger kan hangen? Dan ben je voor vandaag weer de held voor mij!
Binnen een uur kwam Pierre met een geweldige oplossing! Het mooie is dat er geen plugin of installatie nodig is. Gewoon wat embed code in je pagina opnemen en het werkt!

Voor degenen die dit toe willen passen hierbij de code voor de player die je hieronder zelf kunt uittesten:

<object data="http://www.google.com/reader/ui/3523697345-audio-player.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="280" height="27"><param name="src" value="http://www.google.com/reader/ui/3523697345-audio-player.swf" /><param name="FlashVars" value="audioUrl=http://www.karssenberg.nl/mp3/MP3speler.mp3" /><audio src="http://www.karssenberg.nl/mp3/MP3speler.mp3" controls preload="none" style="width:280px;"></audio></object>

Luister naar mijn verhaal:
  (player werkt niet meer)

Update 6 juli 2012:
Ik heb geen idee wat er aan de hand is, maar de hierboven beschreven player lijkt niet meer te werken!

 (nieuwe dewplayer)

 Natuurlijk moet je wel ergens een plekje hebben waar je het MP3 bestand neerzet.

1 opmerking: