26 maart 2011

Maak een online prikbord

Heel simpel met Corkboard.me
Met Corkboard.me kun je je eigen online prikbord maken. Je gaat gewoon naar Corkboard.me en je krijgt gelijk een eigen uniek adres waar je kunt beginnen met het plakken van geeltjes. Doe je in plaats van tekst de url van een foto die ergens online staat dan komt die er keurig te staan. Het prikbord zelf is vrijwel oneindig groot en je kunt de geplaatste geeltjes verplaatsen of weer weghalen.

Je kunt het unieke adres voor jezelf houden en je bord bijvoorbeeld in de klas op het digibord gebruiken, maar je kunt de url natuurlijk ook aan je leerlingen en/of collega's geven. Iedereen met de url heeft gelijk toegang want je hoeft je niet te registreren. Je loopt in zo'n geval dus het risico dat er dingen op komen te staan die je er liever niet ziet.

Corkboard biedt de optie om een bord "alleen lezen" te maken, maar dat lijkt nog niet echt te werken. Een gedeelte van het bord wordt ook getoond op een iPad, maar dan kun je niet schuiven.
Klik je op het tekstballonnetje kinksonder dan krijg je er zelfs een chatvenster bij zodat gebruikers op je bord live kunnen chatten. Je kunt ook in elkaars geeltjes klikken en zo bijvoorbeeld antwoord geven op een vraag die er staat.

Een bord is ook makkelijk te embedden zoals je hieronder ziet. Ondersteuning voor mobiele devices komt binnenkort belooft de website.

1 opmerking:

  1. Er zijn verschillende van dergelijke oplossingen op de markt. Zoals onder andere wallwisher en abile (zie www.abile.be) .
    Voordeel van de laatste is dat deze ook in 't Nederlands is.

    Paul

    BeantwoordenVerwijderen