24 april 2011

Even een sudoku oplossen

Een eitje met Google Goggles!
Met behulp van Google Goggles op de iPhone is het een peulenschil om een Sudoku op te lossen.
Je start de app, kiest voor foto maken en richt de camera op een Sudoku. Ik heb er gewoon een online opgezocht en heb m'n iPhone op het beeldscherm gericht. Goggles analyseert wat op de foto staat en als er een (oplosbare) Sudoku getoond wordt kun je op Solve Sudoku klikken. Binnen een paar seconden heb je de oplossing!

Stel je nu eens voor dat dit ook kan met moeilijke sommen? Dan wordt het wellicht tijd om de mobieltjes toch weer uit de klas te bannen!


Het filmpje hieronder heb ik trouwens volledig gemaakt op de iPhone met behulp van Splice. Ook dat ging heel makkelijk. Een paar screenshots maken als je bezig bent op de iPhone, die importeren in Splice, eventueel wat transitions kiezen, tekst erbij inspreken en publiceren naar Youtube!

Tenslotte moet je toch wat als je vanwege alle pollen niet naar buiten kunt....


1 opmerking:

  1. Google Goggles is één van de redenen waarom het zichtbaar bij je hebben van een mobiele telefoon bij de afname van toetsen strikt verboden is bij ons. Je kunt er immers op wachten dat een slimmerik straks een app schrijft die de tekst van een vraag scant en de antwoorden opzoekt in een database. Of inderdaad sommen oplost.

    BeantwoordenVerwijderen