13 mei 2011

21 mei Wereld Scratch Dag

Kijk op Scratchweb.nl
Scratch is een gratis computerprogramma waarmee je zelf games en animaties maakt. Zo kan je een tekening van je favoriete held tot leven wekken in een animatiefilm of interactieve game. Iedereen die kan lezen kan met Scratch aan de slag. Het is speels, eenvoudig te leren, maar zeker niet kinderachtig! Spelenderwijs leer je hoe computers werken. En dat is waardevol in een wereld waar je je kunt afvragen "Programmeer jij of word je geprogrammeerd?"

Joek van Montfort, oprichter van Scratchweb.nl zegt dat het programma juist ook in het onderwijs van pas komt als eersteklas leermiddel dat fundamentele vaardigheden ontwikkelt bij gebruikers. Zo wordt Scratch bijvoorbeeld gebruikt als voortraject om te leren programmeren bij het Media College in Amsterdam.

Scratch Day is een wereldwijd netwerk van bijeenkomsten, waar mensen samenkomen om andere Scratchers te ontmoeten, projecten te delen en ervaringen uit te wisselen, en om meer te leren over Scratch. Dit jaar zijn er 86 evenementen in 32 landen.

Zaterdag 21 mei 2011 organiseert Stichting Scratchweb het enige Nederlandse evenement op Wereld Scratch Dag met een feestelijk en leerzaam programma op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek van Amsterdam. Alle kinderen en andere belangstellenden zijn de hele dag welkom om kennis te maken met het gratis computerprogramma Scratch. 's Middags is er een symposium met sprekers uit onderwijs en gamewereld. Om half vijf wordt de dag afgesloten met een feestelijke lancering van www.scratchweb.nl.
Alle evenementen zijn gratis toegankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten