13 juni 2011

iGeluid opnemen en bewaren in Dropbox

 Dat gaat perfect met DROPVOX
Heerlijk, die kleine apps die maar één ding doen en dan ook heel goed.
Vandaag vond ik er weer een met de voor de hand liggende naam DropVox. Daarmee kan je vanaf je iPad of iPhone geluid opnemen dat dan direct naar je Dropbox account gestuurd wordt. Je kunt zelf bepalen in welke folder het (m4a) bestand terecht moet komen. Het werkt snel en de geluidskwaliteit is prima.
Het grote voordeel is dat je opname direct beschikbaar is op alle apparaten die je aan je Dropbox account gekoppeld hebt. Gebruik je DropVox als dictafoon en deel je de folder met iemand "op kantoor" dan kunnen je opnames al uitgewerkt zijn terwijl je zelf nog onderweg bent! Zelf beschik ik niet over dergelijke faciliteiten, maar mooi is het wel...
Uiteindelijk heb ik zelfs een player gevonden waarmee de geluidsopname te embedden is op een website en afgespeeld kan worden via een HTML5 player, dus ook weer op een iPhone of iPad.




Hoe mooi wil je het hebben?

2 opmerkingen:

 1. @Willem,
  bedankt voor de tip. Ik heb 'm gelijk gedownload. Dat is het leuke van apps: de kosten zijn zo laag dat je veel makkelijker tot koop besluit, ook als je nog niet direct weet hoe je het gaat gebruiken. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi,

  ik ben helemaal fan van evernote. Ik kan daarmee ook opnemen, notities maken en overal synchroniseren. Gratis app.

  Moqub

  BeantwoordenVerwijderen