05 juni 2011

iPad/iPhone Streamer

de CyWee Air Shuttle
Vandaag lag die dan in de winkel, de iPad Streamer waar ik vorige week al over schreef. Het blijkt te gaan om de CyWee Air Shuttle en ik kon hem natuurlijk niet laten liggen. Keurig verpakt met de nodige toebehoren. Het aansluiten en verbinden stelt niks voor. De ontvanger sluit je met een externe voeding aan op je televisie en het zendertje koppel je aan je iPhone of iPad en dan werkt het... maar natuurlijk alleen met de apps die tv-out ondersteunen. Op de site van CyWee staat een mooi overzicht welke apps dat allemaal zijn en gelukkig heb ik een paar daarvan al geïnstalleerd zodat ik een en ander direct kon uitbroberen. Het zendertje moet opgeladen worden via usb en heeft dus blijkbaar een eigen accu aan boord. Voordeel daarvan is dat deze geen stroom van je iPhone of iPad afneemt.

En, werkt het?
De hamvraag is natuurlijk of het doet wat het belooft. Wel, het werkt. Weergeven van foto's via de diavoorstelling en opgenomen filmpjes die in dezelfde bibliotheek staan gaat heel behoorlijk. Ook het weergeven van Youtube filmpjes gaat aardig goed. Het grote voordeel is dat ook audio wordt doorgegeven dus je kunt echt op je tv naar een filmpje kijken dat je op je iPad afspeelt. Als ik besluit het apparaatje te houden zal dat ook hetgene zijn waar ik hem het meest voor zal gebruiken. Gebruik je namelijk een van de apps die over tv-out beschikken dan laat de Air Shuttle toch wel de nodige steken vallen. Kleuren worden niet natuurgetrouw weergegeven, teksten zijn soms wat dubbel en af en toe treedt er ook wat storing op. Je kunt kiezen uit drie verschillende kanalen maar daar wordt het allemaal niet beter van. Ik heb hem getest met Goodreader en een paar andere apps. Soms is de gekozen resolutie ook niet goed en moet je die op de hand instellen. Het grootste voordeel is wel dat je op grotere afstand van je tv kunt zitten dan wanneer je gebruik zou maken van de VGA connector. Een afstand van drie tot vier meter is geen enkel probleem en het zendertje zit minder storend in de weg dan de VGA connector met kabel. De kwaliteit is echter beduidend minder helaas.

Jailbreak
Heb je een jailbreak uitgevoerd en maak je gebruik van Display Out dan kun je alles wat je doet doorgeven via de Air Shuttle, maar de kwaliteit is in dat geval in de meeste gevallen nog minder. Het werkt allemaal wel, maar kleuren zijn niet goed en beeld is vaak dubbel.

Niet kopen dus?
Dat is lastig te zeggen. Wil je op een simpele manier dingen laten zien aan meer mensen waarbij je vrij wilt bewegen zonder gebonden te zijn aan een kabel, dan kun je overwegen om dat met de Air Shuttle te doen. Wanneer het vooral gaat om foto's en (Youtube) video dan werkt dat best goed. Ook een presentatie via bijvoorbeeld Goodreader werkt redelijk. Grote voordeel ten opzichte van een VGA connector is dat ook het geluid wordt doorgegeven. Verwacht je dat je vanaf de bank websites kunt bekijken en bijvoorbeeld je mail kunt lezen dan ben ik bang dat je teleurgesteld zult worden....

3 opmerkingen:

 1. Ben blij dat ik er niet voor langs de Aldi gefietst ben. Zo te lezen doet hij het zo goed/slecht als in de review die ik je gestuurd had. En dan is het voor mij persoonlijk geen toevoeging ten opzichte van wat ik nu met AirPlay kan.
  Goede ondersteuning voor DisplayOut had daar het verschil in kinnen maken, dat lukt met AirPlay namelijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb 'm dus wel gekocht en voor mijn gebruik (youtube filmpjs voor mijn dochters) doet ie t perfect... Deed, want sinds 3 wkn geeft ie geen verbining meer met mijn TV... iPad, zegt dat het geen product voor een Ipad is...
  Wie (her)kent dit cq hoe te verhelpen??
  BVD
  grt Floris
  fcvaas@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem ook gekocht maar ik heb wel geluid maar geen beeld. Weet iemand hoe dit kan en wat ik zou moeten doen??
  butterflypearl20@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen