25 juli 2011

Maak een boek met Blogbooker

 gratis, mooi en snel!
Heb je een weblog dat draait onder WordPress, Blogger of (een afgeleide van) Livejournal dan kun je met behulp van Blogbooker op een zeer eenvoudige manier een PDF bestand maken van je berichten. Voor WordPress en Blogger heb je het XML exportbestand nodig, bij Livejournal gaat het helemaal automatisch en hoef je alleen je inloggegevens op te geven.

Je hebt veel instelmogelijkheden tot je beschikking:
Zo kun je datum van-tot instellen
inhoudsopgave
reacties
header/footer
nieuwe pagina per bericht
layout in een of twee kolommen
naam van de auteur (als er meer zijn)
omgekeerde chronologische volgorde.

Ik heb diverse varianten uitgeprobeerd en moet zeggen dat het resultaat heel goed is!
Op deze manier kun je de jaargangen van je weblog als PDF aan je lezers aanbieden of zelf bewaren als archief.
Als voorbeeld hierbij mijn weblogarchief van 2009 (6 Mb) en 2010 (6,3 Mb).

6 opmerkingen:

 1. Dit leek me een hele leuke manier om mijn blog eens te archiveren, maar het is me helaas niet gelukt. Sinds enkele weken heb ik de nieuwe interface bij Blogger en daarin kan ik de export functie nergens vinden. En als je geen xml-bestand hebt kom je bij Blogbooker niet verder.
  Jouw blog is toch ook een Blogger blog? Hoe heb jij de export gedaan? De uitleg op de Blogbooker site is nog voor de oude interface van Blogger. Of heb jij die nog niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Annet,
  Het antwoord vind je hier:
  https://plus.google.com/108268394563305352867/posts/UpePtfh6tF2

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne tip Willem!
  Meteen toegepast (en de extra hulp gebruikt die je Annet aanbood :))
  dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @essen2punt0
  Leuk dat je een bedankje achterlaat!
  Ik merk dat ook door de komst van G+ mensen nog minder geneigd zijn even te reageren Ik zie hoe vaak een bericht gedeeld wordt enz. maar reageren zit kennelijk niet bij iedereen in de genen. Bij jou wel! (maar dat wist ik al:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tip- heb je ook geen backup nodig.. Ik denk toch dat je het vooral zelf terugleest een blog, maar is wel goed. Kun je ook een categorie selecteren?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tip Willem, ga ik meteen toepassen.

  BeantwoordenVerwijderen