11 juli 2011

Mijn ervaringen met Google+

Eigenlijk is het nog veel te vroeg om nu al iets (zinnigs) te zeggen over Google+, maar als ik dat niet doe gebeurt er hier voorlopig niets meer en besteed ik al m'n vrije tijd aan... inderdaad: Google+!

Gedeeld door Huỳnh Trung
Wat is het heerlijk om weer wat nieuws te kunnen verkennen en tegelijkertijd ook zoveel anderen bezig te zien. Toen ik bijna vijf jaar geleden met Twitter begon kon ik de eerste maanden eigenlijk alleen met mezelf twitteren, gewoon omdat ik niemand anders kende die al een Twitter account had. Nu zie je overal vandaan mensen binnenkomen en iedereen ontdekt wel wat anders. Veel mensen hebben ook al hun mening klaar in een vergelijking met Twitter en Facebook bijvoorbeeld.
Ik vind het daar nog veel te vroeg voor! Wat konden we vier jaar geleden nu helemaal met Twitter? Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer mogelijkheden bij gaan komen en ben juist blij dat die nog niet allemaal uitgerold zijn.

Op Twitter heb ik meer dan 3200 volgers die ik lang niet allemaal "in het echie" ken. Nu heb ik de mogelijkheid om rustig in Google+ mijn kringen op te bouwen en gedoseerd mensen te plaatsen waar ik ze hebben wil. Ik gebruik met nadruk het woord: mensen, want daar draait het om bij Google+. Hoeveel (fake) accounts zijn er niet in Twitter waarvan je geen idee hebt wie of wat daar achter zit? Doordat Google een pesoonlijk profiel verplicht stelt loop je wat dat betreft hier minder risico!

En wat gaat Google+ betekenen voor het onderwijs?
Ik kan er alleen maar naar gissen, maar zie ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer al je leerlingen (en collega's) een + profiel hebben en je een goed gebruik gaat maken van Google+, gecombineerd met Google Docs, heb je dan nog wel een ELO (zoals we dat nu kennen) nodig? Je kunt per klas en vak of module een kring aanmaken en houdt zo het overzicht. Het enige dat ik nog lastig vind is dat je natuurlijk niet weet of "de andere kant" zijn/haar groepen op dezelfde manier heeft ingedeeld en gebruikt, maar in hoeverre is dat echt van belang?
Ik waag me nog niet aan voorspellingen. Twee jaar geleden waren we lyrisch over Google Wave en binnen een paar maanden draaide dat uit op een fiasco. Ik heb echter het gevoel dat Google nu beter nagedacht heeft.
Natuurlijk hebben ze goed gekeken naar Twitter en Facebook. Is dat erg? Doet de auto industrie niet hetzelfde en hebben wij als consumer daar uiteindelijk niet het meeste baat bij?

Op Twitter heb ik vandaag al aangekondigd dat het daar wat mij betreft voorlopig (even) wat rustiger gaat worden. De tijd die ik daarvoor heb wil ik besteden aan het ontdekken van deze nieuwe omgeving. "Ik wil leren, niet teren" zei ik vandaag.
Wil je mijn ontdekkingstocht op de voet volgen? Voeg me dan toe op Google+ en je zult me regelmatig daar aantreffen. Ik ben gemakkelijk te vinden via: http://gplus.to/trendmatcher.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten