31 oktober 2011

Een screencast met pip

 een wàt?
Vorige week gaf ik een presentatie aan zo'n vijftig leerkrachten. Op mijn vraag wie wist wat een screencast was kreeg ik één vinger omhoog! En dat terwijl een screencast zo'n krachtig middel kan zijn om snel even wat uit te leggen!
Er zijn natuurlijk diverse programma's beschikbaar, maar ik maak graag gebruik van screenr.com. Screencasts die ik met die tool maak zijn standaard ook afspeelbaar op een iPad, ik kan ze downloaden als .mp4 bestand én ik kan ze doorzetten naar youtube, waarbij de kwaliteit overigens wel minder wordt.

Wat deze tool standaard niet heeft is de mogelijkheid om naast je scherm ook jezelf (of wat anders) weer te geven. De professionele oplossing Camtasia biedt wel die pip (picture in picture) mogelijkheid.
Na wat zoeken op internet ben ik echter tegen een klein programma aangelopen dat het beeld van de ingebouwde webcam in je notebook weer kan geven. Als je deze start kun je het scherm in het opnamegedeelte van screenr slepen en zo nóg meer laten zien! Gevonden op: supremexen.com. Scroll naar beneden voor het programma "now-you-see-me" of download gelijk.Overigens schreef ik ruim vier jaar geleden over Mijn eerste en (waarschijnlijk ook) laatste sketchcast
Wat kunnen dingen in vier jaar toch veranderen, of niet....

2 opmerkingen:

  1. Leuke toevoeging.
    Misschien vind je de mogelijkheden van screencast-o-matic ook wel leuk. Daar zit zo'n webcam-optie al in.
    http://www.screencast-o-matic.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Willem, interessant een aardige optie. Heb er zelf ook al mee geexperimenteerd. Echter, toen had ik netwerkproblemen binnen mijn organisatie. Goed te zien dat het dus werkt. de beeld:audio sync valt me ook niet tegen.

    BeantwoordenVerwijderen