25 oktober 2011

Help, ik ben gehackt, wat moet ik doen?

 Controleer je applicaties bij Twitter!
Ik volg nogal veel mensen op Twitter en krijg daarom vrijwel wekelijks rare DM (direct message) berichten met de uitnodiging om op een url te klikken. als je dat doet loop je kans een ander toegang tot je account te geven waarmee zij vanaf jouw account dat soort berichten kunnen versturen. Meestal neem ik de moeite de afzender op de hoogte te stellen en in de meeste gevallen weten ze dan niet wat ze doen moeten. Van anderen hebben ze al de tip gekregen om hun wachtwoord te wijzigen, maar dat is niet voldoende!

Je moet naar je Twitter instellingen gaan en dan kiezen voor het laatste tabblad: applicaties. Daar zie je dan hoeveel "third parties" je toegang hebt gegeven tot je Twitter account. Loop die lijst kritisch door en trek de toegang in voor de partijen die je niet (meer) vertrouwt. Als het goed is heb je daarmee je probleem verholpen. Daarnaast kan het natuurlijk geen kwaad om regelmatig je wachtwoord aan te passen...

Hieronder een korte screencast met uitleg:

3 opmerkingen:

 1. Ik ken nogal wat mensen van wie het hotmail-account "gehackt" is, 't is te zeggen: ze kunnen hun mailbox nog normaal gebruiken maar af en toe krijgen hun contactpersonen een spam-mail die zich voordoet als verzonden door het bewuste e-mail-adres. Weet u toevallig hoe ze dit probleem kunnen aanpakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies dit heb ik ook! Wat moet ik daaraan doen?

   Verwijderen
 2. Mijn mail is gehackt, help pls, om middennacht werd er een link naar al mijn contacten gestuurd, help help!

  BeantwoordenVerwijderen