05 oktober 2011

Zorg voor een plan B, C, D...

 Heerlijk, al die techniek!
Vandaag mocht ik weer eens een presentatie geven en had me (voor mijn gevoel) goed voorbereid!
Niet alleen had ik alle filmpjes die ik gebruik lokaal gezet op m'n notebook (plan B), maar ik had de hele presentatie ook nog op een usb-stick geplaatst voor het geval ik mijn notebook niet zou kunnen gebruiken (plan C).
Het auditorium waar ik mocht optreden zag er prachtig uit met in de hoek een indrukwekkende zuil vol apparatuur en knipperende lampjes. Op het podium een subtiel luikje waaruit een lange VGA kabel kwam. Desondanks lukte het de toegeschoten hulp niet om verbinding te maken met m'n notebook. Na een uur gaf hij het moegestreden op. Overigens was het maar goed dat ik me voorbereid had op plan B, want ik bleek met m'n eigen notebook ook niet op internet te mogen. Dus goedgemutst over naar plan C. Ik stopte m'n stick in de  computer in die zuil en kreeg als melding: sorry, uw presentatie is gemaakt in een andere versie van Powerpoint!
Nu werd ik toch wel een beetje zenuwachtig, want de tijd begon te dringen. Terwijl anderen genoten van de lunch en een rondleiding door het prachtige gebouw ging ik over naar plan D. Ik had nóg een stick bij me, dus converteerde de presentatie naar 2003, waarbij wel een paar leuke features verloren gingen zoals live embedded websites. Ik plaatste de stick en kreeg een melding die erop neer kwam dat een stick met een inhoud van 4 Gb niet gelezen kon worden. Ondertussen gingen andere presentaties door en werd ik ook nog geacht te "notuleren". Plan E is dan: rustig blijven, de eerste stick verwijderen en daar alsnog de 2003 versie op zetten. Dit wel met als gevolg dat het hele systeem herstart moest worden hetgeen op de betreffende locatie zo'n 10 minuten duurt.
Uiteindelijk dus plan G... De G van geweldig want hiermee had ik voer genoeg voor een mooi verhaal en werd het alsnog een feestje!

4 opmerkingen:

 1. Plan H: upload je presentatie vooraf als PDF naan slideshare, en gebruik de computer met internetverbinding van de organisatie. Heb ik ooit gedaan toen ik -ondanks dat dit was afgesproken- mijn Macbook niet op de beamer kon aansluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het spijt me dat het zo gelopen is, maar gelukkig had je plan A t/m G!
  Zoals mijn collega Ben Visscher, die de rondleiding verzorgde die jij gemist hebt, zei: Murphy was ook aanwezig!

  De volgende keer dat je in H'sum bent, krijg je van mij een rondleiding&lunch, die heb je nog tegoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsja als dit een gemiddelde docent overkomt zijn B t/m F allemaal afhaakmomentjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verhaal! Ik heb in Mali en Ghana gewerkt dus heb ook altijd plan A tm F. Ik upload vaak ook naar het internet )dat plan heb ik al een keer nodig gehad) en print ook nog zodat zelfs zonder hulpmiddelen iedereen ook nog met een copietje mee kan kijken (1 keer bijna nodig gehad en toen lukte het net nog)

  BeantwoordenVerwijderen