19 december 2011

Schoolleider Niek zoekt antwoorden

"Bring Your Own Device" in het onderwijs...

Medewerkers, leerlingen en studenten brengen hun eigen smartphone, BlackBerry, iPad, laptop of misschien zelfs een gameconsole van PlayStation II mee naar school. Om er mee te werken en te leren! Het idee roept vragen op bij de een terwijl een ander enthousiast wordt over de mogelijkheden. Sommige scholen bereiden zich actief voor of gaan ermee aan de slag, andere scholen proberen het actief buiten de deur te houden. De wereld verandert en mensen veranderen mee. Scholen krijgen er hoe dan ook mee te maken. In een aantal blogberichten vanuit het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma wordt schoolleider Niek gevolgd in zijn zoektocht naar antwoorden op de vele vragen die het thema oproept.

Deze blogberichten verschijnen op http://dossiers.kennisnet.nl/dossiers/laptops-tablets/ en er zijn al twee afleveringen geplaatst!
In Bring Your Own Device - van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam heeft Niek net een boze ouder aan de telefoon gehad.
In Bring Your Own Device - In mist ontdek je de wereld meter voor meter realiseert Niek zich, dat hij inmiddels een beetje anders is gaan denken over het gebruik van mobieltjes (en daarmee over social media) dan eerder.

Het maakt nieuwsgierig naar de nog volgende afleveringen, al vind ik eerlijk gezegd dat de auteur in één bericht wel heel veel wil vertellen. Ik zou de bijdragen zelf nog simpeler, korter en met minder links maken. Nu moet je er echt wel even voor gaan zitten, maar het is de moeite waard!

Of het allemaal waar gebeurd is? Ontdek het zelf! En geef toe, het hád zo maar zo gebeurd kunnen zijn!
En zijn jullie ook nieuwsgierig wie de auteur is? Wie weet maakt hij/zij zichzelf nog wel bekend;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten