12 december 2011

Wikiwijs zoekt trainers!

 Voor Wikiwijs in het MBO
Wikiwijs en het Kennisnet MBO-team hebben voor 2012 een ambitieuze doelstelling: Ze willen meer dan 50 docententeams in het MBO trainen in het werken met Wikiwijs. Dit zijn zowel eenvoudige knoppencursussen als trainingen in het maken en arrangeren van leermateriaal. Vanaf januari 2012 zullen deze trainingen gegeven worden door Wikiwijs. Wikiwijs.

Wikiwijs zoekt trainers!
Wikiwijs zoekt mensen die ervaring hebben met het geven van trainingen om tegen een passende vergoeding en op oproepbasis trainingen voor Wikiwijs te verzorgen. Geïnteresseerde trainers kunnen zich opgeven voor het geven van twee verschillende trainingen:
 1. Hoe werkt Wikiwijs? – duurt 1 dagdeel
 2. Maken en Arrangeren van leermateriaal in Wikiwijs (er vanuit gaande dat de deelnemers al goed bekend zijn met Wikiwijs) – duur van deze cursus is 2 dagdelen verdeeld over 2 dagen.
Na succesvolle afronding van de trainerscursus worden de deelnemers opgenomen in de Wikiwijs trainerspool en kan men gevraagd worden om andere docenten te trainen in Wikiwijs.
Neem voor meer informatie contact op met de projectsecretaris van Wikiwijs, Bong-Yeo Hildering via email: b.hildering@kennisnet.nl.

Wikiwijs in het MBO
Er gebeuren mooie dingen met Wikiwijs. Helaas zijn ze in het mbo niet altijd goed zichtbaar. Daarnaast is er niet altijd het gevoel dat Wikiwijs ‘van ons is’. Het programma Wikiwijs dat de komende jaren uitgevoerd wordt, zal dat veranderen. Wikiwijs wordt naar de sectoren gebracht, dus de sectoren krijgen meer invloed op de activiteiten en de inzet van Wikiwijs in de eigen instellingen.

Een eerste stap daarbij is de inrichting van verschillende ‘kamers’ die inhoudelijk de ontwikkelingen van Wikiwijs gaan aansturen. Voorzitter van deze kamer is Frida Hengeveld, tevens bestuurslid van de MBO Raad. Verder zullen sectordeskundigen uit het onderwijs en uit de hoek van de ict plaatsnemen in de kamer.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben hier via een Tweet van @bibliotheek20.

  Ik heb geen directe ervaring met het geven van trainingen/cursussen en dit is de eerst keer dat ik hoor van Wikiwijs. Wel heb ik enige kennis van informatietechnologie, ik heb een ontwikkelaarsachtergrond en recentelijk (2008) heb ik o.a. een studie Informatica afgerond.

  Zo op het eerste gezicht ziet het eruit als een interessant en waardig initiatief. De site zelf is wel een beetje verwarrend. Dat je voor het benaderen van het leermateriaal zelf op de titel van een entry moet klikken bijvoorbeeld.

  Mochten jullie handjes nodig hebben, dan zou ik graag willen kijken of ik iets voor jullie kan betekenen.

  Ik zal later in ieder geval nog even beter kijken naar Wikiwijs.

  Ik hoor het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik nam aan dat u gerelateerd was aan Wikiwijs, maar ik zal wel even een mail sturen naar het eerder genoemde adres.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar heb ik diverse uitgebreide leermaterialen helemaal uitgerwerkt in wikiwijs en ben hierover erg enthousiast. Momenteel werk ik als zelfstandig coach en trainer en heb belangstelling om op oproepbasis trainingen in `Wikiwijs te verzorgen.Wil hierover graag meer informatie krijgen!
  Marianne Banning (mc.banning@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen