05 januari 2012

Nieuwe online gameopleiding gestart

Gameskool, nieuwe online gameopleiding is gestart
 Gameskool start op 1 februari
(persbericht)
Gameskool is een nieuwe gamedesign opleiding gericht op mensen die gamedesign willen leren. Dit kunnen jonge gamedesigners zijn die zich willen voorbereiden op een van de bestaande reguliere gamedesign opleidingen op MBO, HBO of universitair niveau of juist een autodidactisch traject willen volgen en hier een start willen maken. Of voor studenten die naast hun eigen studie meer willen weten over het opkomende vak gamedesign. Maar de opleiding is niet per se op jongeren of studenten gericht, ook anderen die willen leren hoe je games bouwt, kunnen bij gameskool terecht.

De opleiding is breed: alle aspecten van gamedevelopment komen aan bod: art, animatie, sound, programmeren, gameplay, games testen, tools en werken in de praktijk (commercie en banen) tot en met de dingen waar je op moet letten als je je eigen game wilt uitgeven.

Op dit moment is de opleiding toegankelijk voor betatesters die de laatste foutjes uit het curriculum halen. Tot 1 februari 2012 kan iedereen met korting meedoen met de betatest, daarna gaat de opleiding 199 euro kosten. Daarvoor krijg je toegang tot online lessen in de vorm van tutorials, video's, interactieve tests, opdrachten, forums, verwijzingen naar veel goed (les-)materialen en naslag teksten. De hoeveelheid tekst is bewust laag gehouden, leerlingen leren door stap voor stap dingen te doen en door middel van stapsgewijze uitleg.

Deelname aan gameskool duurt ongeveer 6 maanden, maar iedereen krijgt genoeg tijd om het in zijn of haar eigen tempo te doen. Achter het elearning systeem krijgen deelnemers hulp van gamedesigner Wouter Baars die al sinds zijn vijftiende games maakt. Hij heeft gameskool gemaakt samen met 5 andere gamedesigners/gameartists.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten