22 januari 2012

Onderzoek alles, behoud het goede…

Afgelopen donderdag presenteerde Apple iBooks2, iBooks Author en iTunesU en bracht dat als een geweldige geste naar het onderwijs. Er is inmiddels veel over geschreven en de berichten variëren van zeer lovend tot zeer kritisch. Ook ik was razend enthousiast toen ik de presentatie zag en wilde eigenlijk maar één ding: het uitproberen! Toen ik vrijdag toekwam aan de kleine lettertjes en me realiseerde wat dat precies betekent sloeg mijn enthousiasme al snel om. Mijn nieuwsgierigheid heeft het echter gewonnen en ik heb me zelfs een Mac Mini aangeschaft om ermee aan de slag te gaan!

Natuurlijk doet zo'n ding het in principe direct "uit de doos", maar toch moet er eerst zoveel ingesteld en ontdekt worden dat ik nog niet echt aan het maken van een iBook ben toegekomen, maar dat gaat zeker gebeuren. Ook is het geweldig hoe ik ook nu weer via twitter geholpen werd bij m'n Mac Mini ontdekkingstocht.

Wat betreft de weg die Apple opnieuw inslaat wil ik me nog geen eindoordeel vormen. Ik zou me namelijk kunnen voorstellen dat ze zich op basis van de kritiek die is losgebarsten achter de oren krabben en de regels versoepelen, alhoewel ik me wat dat betreft geen al te grote illusies maak.

Mijn moeder leerde me vroeger:
Doof de Geest niet uit en veracht de profetieën niet die hij u ingeeft. Onderzoek alles, behoud het goede
(bron: 1 Tessalonicenzen 5,19-21)
Wijze woorden! Ik ga dus eerst maar eens op onderzoek uit voordat ik een grote broek aantrek en van alles begin te roepen. Je moet tenslotte weten waarover je praat...

1 opmerking: