16 januari 2012

Seminar Innovatie door Inspiratie

 op 15 februari 2012, Meetingplaza, Maarssen
  • Leren via filmpjes en 3-dimensionale beelden
  • Eiwitten scannen met een smartphone
  • zien wat zich onder de grond bevindt aan aardlagen en hoe oud die lagen zijn
  • met behulp van een webcam als het ware door je eigen lichaam heen kijken om te zien welke organen zich daarin bevinden
  • op je stage gebruik maken van een iPad om je ervaringen daar te delen met je medestudenten en je begeleider
  • kijken naar een video over paleis Soestdijk waarbij je kunt inzoomen op alle details zonder scherpte te verliezen
Het zijn maar enkele voorbeelden van de projecten die het afgelopen jaar in het kader van de Innovatieregeling 2011 zijn uitgevoerd door onderwijsinstellingen in Nederland.

Op 15 februari a.s. organiseren Kennisnet en SURFnet het seminar ‘Innovatie door Inspiratie 2011’, waar de resultaten van deze projecten, op het gebied van augmented reality, nieuwe videotoepassingen, leren op afstand/online samenwerken of 4K-video, gepresenteerd zullen worden aan het onderwijsveld door de projectleiders. De dag staat in het teken van uitwisseling en inspiratie: hoe kan het onderwijsveld gebruik maken van de projecten die door deze voorhoedespelers op het gebied van ict en onderwijs zijn uitgevoerd?

Het seminar Innovatie door Inspiratie vindt plaats in Meetingplaza in Maarssen. Een routebeschrijving is te vinden op http://bit.ly/meetingplazamaarssen. Het seminar is – na aanmelding en zolang er plaatsen beschikbaar zijn - gratis toegankelijk voor iedereen die in het onderwijsveld werkzaam is. De hashtag die gebruikt zal worden op Twitter is #snkninspiratie. (Het mag duidelijk zijn dat ik die niet bedacht heb!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten