21 februari 2012

Werken met screencasts

Op vrijdag 9 maart organiseer ik op De Verdieping bij Kennisnet m'n eerste Verdiep! sessie. Het thema voor deze middag is: Werken met screencasts.
Na een korte introductie waarin ik een aantal mogelijkheden zal laten zien gaan deelnemers zelf aan de slag met verschillende programma’s. We kijken naar benodigde hardware, software, valkuilen en supertips. De Verdiep! sessie is bedoeld voor iedereen (uit het mbo) die met screencasts werkt of wil gaan werken!


Er is een aantal notebooks aanwezig op De Verdieping, maar het beste kun je indien mogelijk zelf een notebook meenemen. Werken op een eigen systeem geeft de beste garantie dat het "thuis" ook werkt. Heb je een webcam en een headset, neem die dan ook mee!

Naast het maken van screencasts op de pc zal ik ook aandacht besteden aan het maken van screencasts met een iPad. We kijken naar hardware, software, valkuilen, supertips!

Aan het eind van de middag ben je in staat om je eigen screencasts te produceren en ken je de werking van een aantal extra tools die zo'n screencast beter kunnen maken!

Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Daarmee bedoel ik dat ik ervan uitga dat je ook op komt dagen:-)
Aanmelden.
Weet je al heel veel van screencasting, maar vind je het leuk om erbij te zijn en je kennis te delen met anderen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

3 opmerkingen:

 1. Hallo Willem,
  Het is al weer even geleden dat ik met screencasts gewerkt heb, maar ik zag dat mijn projectplan, uitwerking en evaluatie nog steeds online stond op http://www.fontysmediatheek.nl/wiki/home/Evaluatie_en_leermomenten_Screencast_als_FAQ
  Ik kan er niet bij zijn, maar misschien dat ik op deze manier nog wel wat kennis kan delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jeroen,
   Hartelijk dank voor je reactie!
   Iedere informatie is natuurlijk welkom. Ik zal zien of ik het ergens een plekje kan geven voor de deelnemers en iedereen die niet kan komen maar wel interesse heeft.

   Verwijderen
 2. Ik maak reeds jaren screencasts. Ik gebruikte hiervoor eerst camstudio, later camtasia. Vervolgens screenr.com, maar de laatste maanden gebruik ik enkel nog screen-o-matic.com. Kost je, dacht ik €20 per jaar, maar dan kan je onbeperkt opnemen. Verwerken doe ik soms achteraf met een klassiek video-editeerprogramma.

  BeantwoordenVerwijderen