26 april 2012

Windows Skydrive, Google Drive of toch Dropbox?

Er is al veel over geschreven, dus dat ga ik hier allemaal niet meer herhalen. Op diverse sites worden de verschillende cloud aanbieders met elkaar vergeleken wat betreft prijzen en prestaties. Natuurlijk heb ook ik gelijk de dekstop clients geïnstalleerd zodra deze beschikbaar kwamen voor zowel Windows Skydrive als Google Drive. Daarnaast heb ik Dropbox al een hele tijd naar alle tevredenheid draaien. Ook daar heb ik zo'n 7,8 Gb tot m'n beschikking. Het mooie van Dropbox vind ik dat veel apps er gebruik van maken.

Je hele computer op afstand benaderen
Maar wat Windows Skydrive in mijn ogen écht onderscheidt van de andere en waar heel weinig over geschreven wordt is de mogelijkheid die je krijgt om al je bestanden van je thuiscomputer op afstand beschikbaar te maken, dus ook de bestanden buiten de Skydrive map. Je hoeft daarvoor alleen maar één vinkje aan te zetten. Daarnaast moet je die computer dan natuurlijk wel aan laten staan. Ik kan me voorstellen dat dit me zeker nog eens van pas gaat komen! Wil je je thuiscomputer in z'n geheel op afstand benaderen, dan krijg je een extra code toegestuurd via een sms'je of via mail wanneer je geen mobiel nummer hebt opgegeven bij je profiel.
Verder moet ik zeggen dat Skydrive direct heel vertrouwd aanvoelt, zowel op m'n Windows PC als op de Mac mini. En natuurlijk ben ik heel blij met die 25 GB die ik kan blijven gebruiken. Iedereen met een slapend Hotmail account kan ik dan ook van harte aanbevelen om dat hondje toch maar even wakker te maken en snel die 25 GB te claimen...

8 opmerkingen:

 1. Niet onbelangrijk is verschil in privacy- overeenkomst: http://www.zdnet.be/news/138897/bezit%2dgoogle%2dje%2dbestanden%2dop%2ddrive%2d/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @DJ
   Hartelijk dank voor je reactie en aanvulling.
   Rechten en privacy blijven absoluut een issue bij het plaatsen van data in de cloud!

   Verwijderen
 2. Ik heb die 25 GB van Skydrive ook maar alvast geclaimd. Wat ik interessant vind is de koppeling van de verschillende Google diensten met Google Drive. Je kunt nu al foto's delen vanuit Google Drive via Google+ en er verschijnen meer en meer applicaties die vanuit Google Drive opstarten (https://chrome.google.com/webstore/category/collection/drive_apps)

  Als het gaat om privacy issues en de discussie die is losgebarsten omdat er (vaak) slechts delen uit de regels worden besproken, vond ik dit artikel interessant omdat hier de privacy regels van alle drie de diensten worden besproken.

  http://www.theverge.com/2012/4/25/2973849/google-drive-terms-privacy-data-skydrive-dropbox-icloud

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een applicatie die ik nu geïnstalleerd heb is Mindmeister. Werkt super samen met Google Drive!

   Verwijderen
 3. Zouden educatieve instellingen niet ook Pleio "moeten" overwegen? (niet-commercieel, Nederlands etc)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Danielle,
   Bedankt voor je reactie, maar ik vind het lastig om Pleio te vergelijken met diensten als Google Drive en Skydrive.
   Pleio is veel meer een samenwerkingsomgeving.

   Verwijderen
 4. Ik vind het tricky om de hele inhoud van je computer op een Amerikaanse harde schijf te zetten. Niets ergs maar gewoon Privacy.
  En dan met de garanties van Microsoft is privacy niets waard dat daagt groepen uit.....
  En tenslotte net als de dollarcrisis is er een internetcrisis of datacrises aangekondigd waarbij de hele "cloud' in elkaar stort.
  Ik gebruik de drop-box met verstand. Bevalt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een voordeel van skydrive is ook dat je gewoon met office kan blijven werken, waar dan ook: de office apps zijn beschikbaar op skydrive. Bij google drive moet je bestand eerst moet worden omgezet in een google document. Dit kost tijd en het bewerkte document wordt opgeslagen als docx.doc, dus in de oude Word-indeling

  BeantwoordenVerwijderen