03 juni 2012

De zin en onzin van conferenties

Dit jaar verzorg ik een aantal Verdiep! sessies, afwisselend op de Verdieping bij Kennisnet in Zoetermeer en in het Innovatiehuis van het Consortium voor Innovatie in den Bosch.

De volgende Verdiep! sessie die op 29 juni aanstaande gehouden wordt bij het CvI in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch heeft als thema: De zin en onzin van conferenties.

Ieder jaar wordt er een groot aantal conferenties georganiseerd voor de mbo sector met soms de nodige overlap qua onderwerpen en beoogd publiek. Daarnaast organiseren instellingen ook nog hun eigen studiedagen. Steeds vaker zijn er signalen uit het veld dat er een overkill is aan conferenties, studiedagen en bijeenkomsten.

Werknemers krijgen minder makkelijk toestemming om te gaan. De toegangsprijs is te hoog of er kan geen vervanging worden gevonden. Lessen moeten doorgaan en hebben voorrang.
Daarnaast zijn er mensen die zich openlijk afvragen wat nu eigenlijk het nut is van een conferentie.
"Zonde van al dat geld. Dat kun je beter besteden aan het primair proces!"
Leveranciers op hun beurt klagen over de hoge vierkante meterprijs en de weinige aanloop op de beursvloer. Sommige blijven al helemaal weg van grote events.

Wordt het tijd voor een andere aanpak?
Op vrijdagmiddag 29 juni willen we iedereen die geïnteresseerd is in dit thema of daar uitgesproken ideeën over heeft de gelegenheid geven om over dit onderwerp met elkaar van gedachten te wisselen. Conferentietijgers, organisatoren, leveranciers, bedrijven, uitgevers, beleidsmedewerkers, adviseurs... kortom: boeren, burgers en buitenlui, iedereen is welkom!

Aanmelden
Meer informatie over tijd en locatie en het aanmeldformulier vind je op www.verdiep.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten