17 juni 2012

Een Powerpoint presentatie live uitzenden

In mijn bericht over Het Nieuwe Leren zoals Pascal Dauphin dat in de praktijk brengt schreef ik al dat Pascal zijn presentaties uitzendt via Powerpoint 2010. Een standaard feature die niet veel mensen zullen gebruiken, maar prima werkt. Ik heb de stappen die je moet volgen even op een rijtje gezet in een korte animatie. Lees je liever wat je doen moet dan staat er een uitgebreide instructie op de website van Microsoft.

Nu nog geluid!
Leuk dat mensen op afstand je presentatie kunnen bekijken terwijl jij hem aan het geven bent, maar wat hebben ze eraan als ze je uitleg erbij niet horen? Wat je dus wilt is dat de kijkers ook luisteraars worden! Pascal gebruikt daarvoor Teamspeak, maar dat is software die je op een server moet installeren. Niet iedereen zal handige leerlingen hebben zoals Pascal die dat even oplossen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden.

Wordt vervolgd dus, of heb je al goede suggesties? Ik hoor het graag!

De screendumps heb ik gemaakt met (een freeware versie van) van FastStone Capture en de gifjes heb ik achter elkaar gezet met UnFREEz 2.1

1 opmerking:

  1. ik probeer dit zeker uit. Leuk ook om je eens in levende lijve te ontmoeten!
    Ik heb al eens iets dergelijks geprobeerd met Google Hangout (cursisten in het klaslokaal - lesgever op afstand): http://www.youtube.com/watch?v=5ycwI9Y4_uw&feature=youtu.be
    Alles hangt af van een goede internetverbinding langs beide kanten.

    BeantwoordenVerwijderen