09 juni 2012

Toon je iPad op je desktop

Met behulp van Reflection app kun je de beelden van je iPad draadloos streamen naar je desktop. Op die manier kun je dan ook makkelijk een screencast maken van iets dat je wilt laten zien op je iPad.

Je moet Reflection app installeren op je desktop. Na starten maak je verbinding op je iPad en vanaf dat moment zie je alles wat je op de iPad doet ook op het beeldscherm van je desktop. Je kunt met Reflection zelf ook opnemen, maar dan wordt het geluid niet vastgelegd. Voor onderstaande demo heb ik dus gebruik gemaakt van Screenr.com.


Je kunt het programma gratis gedurende 10 minuten uittesten. Daarna werkt het niet meer. Ik heb er $ 15 voor betaald, dus € 12,39. De site beweert dat Reflection ook werkt met Windows, maar dat heb ik niet draaiend gekregen. (Zie vervolgbericht) Op het screenshot zie je het kader van de iPad. Helaas kun je die niet wegklikken zodat je alleen het scherm ziet van de iPad. Dat is een nadeel als je het beeld via een beamer wilt laten zien. Voor het maken van een screencast maakt het niet zoveel uit omdat je daarbij zelf de grootte van de opname kunt definiëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten