09 juni 2012

Youtube starten en stoppen waar je wilt

Zoekend naar een mogelijkheid om in een podcast snel naar een fragment te klikken kom ik in gesprek met Erwin Blom en ik verwijs naar Youtube waarbij je wel naar een fragment kunt springen.
Erwin reageert met:
@trendmatcher Ik vind YT ook maar krakkemikkig op dit gebied. Daar kun je alleen starttijd bepalen en geen stoptijd.
Een nieuwe uitdaging voor de zaterdagmiddag, want is dat wel zo?
Ik ga op zoek bij Youtube en even later zit ik op de developerpagina. Daar zie ik dat er ook een END parameter is, dus dat moet ik uitproberen! Snel een kort filmpje opnemen, de embed code aanpassen en publiceren.

Hiermee kun je dus een fragment uit een Youtube filmpje embedden op je website of in je online lesmateriaal!

Hier zie je het resultaat:Let op:
Je moet de oude insluitcode gebruiken van Youtube.
Die ziet er in dit geval zo uit:
<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ow6e60HJ-Fc?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0&start=60&end=72"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ow6e60HJ-Fc?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0&start=60&end=72" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
Wat ik eraan heb toegevoegd heb ik rood gemaakt. De notatie is in seconden.

2 opmerkingen:

 1. Dag Willem,

  Volgens mij kan het simpeler. Zie mijn blogposts:

  TubeChop: knip een stukje uit een YouTube-filmpje
  http://www.manssen.nl/2012/05/15/tubechop-knip-een-stukje-uit-een-youtube-filmpje/

  TubeChop: knip een stukje uit een YouTube-filmpje (2)
  http://www.manssen.nl/2012/05/22/tubechop-knip-een-stukje-uit-een-youtube-filmpje-2/

  Of bedoel je dat niet?

  Groet,

  André

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @André,
  Je hebt helemaal gelijk! Ik heb Tubechop notabene bekeken en genoemd in m'n zoektocht (zie Twitter) maar in de snelheid had ik de embed mogelijkheid daar over het hoofd gezien!

  BeantwoordenVerwijderen