08 juli 2012

Audio opnemen en embedden

Wat is nu de beste manier om gewoon geluidsbestanden op te nemen en die te embedden op een website?
Met die vraag liep ik de laatste dagen rond en heb ik het nodige uitgeprobeerd. Vaste volgers weten dat ik al het nodige geëxperimenteerd heb met Cinch, Spreaker, Soundcloud, Audioboo en ga zo maar door. Al deze diensten hebben mooie features, maar toch ook nadelen. De een zet er een stukje tekst voor, de ander heeft beperkingen in de lengte en niet alle players blijken mooi HTML5 compatible te zijn.

Uiteindelijk kom ik dan toch weer terecht bij een wel heel simpele app voor de iPhone: Dropvox, waar ik ruim een jaar geleden al over geschreven heb. Met deze recht-toe-recht-aan app zonder toeters en bellen kun je een audiobestand (m4a) opnemen en doorzetten naar een folder in je Dropbox account.

Wil je het bestand embedden op je website dan kan dat met JW Player. De benodigde code genereer ik via deze Setup Wizard. Deze speelt het bestand ook af als je de site bezoekt met een iPhone of iPad.

This text will be replaced

Geen opmerkingen:

Een reactie posten