19 juli 2012

Het overzicht van EDUbloggers groeit en groeit

Wat afgelopen dinsdag begon als kleine afleiding voor mezelf begint een steeds serieuzer project te worden:
Een zo actueel mogelijk overzicht van alle Nederlandse EDUbloggers.

Het overzicht heeft inmiddels een eigen pagina gekregen met makkelijk te onthouden url waar goed naar verwezen kan worden:
trendmatcher.nl/edubloggers

Alle url's zijn gecontroleerd en met de meeste bloggers heb ik contact gehad. Naast de naam van het weblog wil ik ook graag de (twitter)naam van de blogger hebben, een eventueel e-mail adres en een indicatie van de doelgroepen die bediend worden.
Een aantal bloggers heeft gereageerd en mutaties doorgegeven. Anderen zullen op vakantie zijn. Inmiddels heb ik 87 namen. Daarvan zitten er maar liefst 84 ook op Twitter!.

Vragen die nu voor mij gaan spelen zijn:
  • In welke volgorde kan ik de lijst het beste sorteren?
  • Welke categorieën moet ik aanbieden?
  • Hoe ga ik om met heel lange beschrijvingen?
  • Wat doe ik met educatieve weblogs van bedrijven?
  • Zou het leuk zijn widgets aan te bieden?
  • Wat te denken van "het weblog van de week"?
Naast een aanmeldingsformulier heb ik nu een apart mutatieformulier gemaakt. Het overzicht is ook te bekijken op een aparte pagina en dat is weer prettig voor tablet-gebruikers. Alles gaat uiteraard via Google Docs. Ik krijg een seintje als er een aanmelding binnenkomt. Ik controleeer de gegevens en moet handmatig drie dingen aanpassen zodat de links goed gaan werken. Verder heb ik daar dus niet veel werk aan gelukkig.
Het liefst zou ik het overzicht dynamisch aanbieden waarbij men zelf op verschillende velden kan sorteren, mar daar ben ik helaas nog niet uit.

Heb je nog tips voor me?
Ik houd me voor alle soorten tips en andere feedback aanbevolen. Wat ik wil is dat het een lijst van ons wordt en niet een speeltje van mezelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten