29 juli 2012

Presentaties zijn uit, PowToon is in!

Ze hebben in ieder geval een mooie slogan bedacht bij PowToon en hun tool is inderdaad weer eens iets anders.
Met PowToonkun je animatiefilmpjes maken zoals in bijgaand voorbeeld. De tool is behoorlijk intuïtief en heeft veel mogelijkheden. Het dwingt je wel van tevoren heel goed na te denken wat je precies wilt laten zien. Aan de basis staat namelijk een geluidsbestand dat je eerst zult moeten inspreken en dan uploaden. Daarna kun je pagina's aanmaken en daar allerlei teksten en animaties aan toevoegen. Al met al ben je toch snel een uurtje bezig voor een filmpje van uiteindelijk 1 minuut.
Maar zeg nu zelf: het resultaat is leuk!

2 opmerkingen:

 1. @Willem,
  Ik had er ook al wat mee gestoeid en ben net als jij tot de conclusie gekomen dat het maken van een filmpje wel heel veel tijd kost. Bovendien lijken de beelden/animaties die nu in het pakket zitten toch wat meer gericht op het maken van reclame, dan voor het geven van uitleg over leerstof. Daarmee vraag ik me af of het een tool is die in het onderwijs veel gebruikt gaat worden. Maar het is wel héél leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie ervoor kiest om geluid in te spreken, het geluidsbestand te uploaden en daar een presentatie bij te maken heeft veel werk met het synchroniseren daarvan.
  PowToon lijkt mij in deze niet de meest geschikte tool.
  Anders ligt het al er een muziekfragment wordt geupload en daarbij een presentatie wordt gemaakt. Dan vergt het maken van een presentatie maar beperkt tijd.
  Of de tool geschikt is voor het geven van uitleg over leerstof durf ik, alhoewel niet onmogelijk, te betwijfelen.
  Voor korte demofilmpjes lijkt PowToon mij meer op zijn plaats, vooral voor gebruik door leerlingen.
  Laat leerlingen bijvoorbeeld eens hun eigen school, woonplaats, favoriete sport, favoriete muziek, hobby o.i.d. promoten m.b.v. PowToon.
  Of laat hen een presentatie maken over een land of een bekende persoon.
  Vermoed dat de tool voor dergelijk gebruik zeer geschikt is voor leerlingen en dat zij er graag mee werken.
  Zelf heb ik een promofilmpje gemaakt voor mijn weblog ICT-idee.
  URL: http://www.powtoon.com/p/crf1N3ph0Zh/

  BeantwoordenVerwijderen